• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

ERV, Sefine Tersanesi'nde inşa ediliyor

ERV, Sefine Tersanesi'nde inşa ediliyor
Her türlü hava şartında görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına ve yangınlara karşı operasyon gücünü artıracak Acil Durum Müdahale Gemisi (ERV) projesinde yapım aşamasına gelindi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, seyir emniyetinin artırılması noktasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın destekleriyle yürütülen yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda, her türlü hava şartında görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına ve yangınlara karşı operasyon gücünü artıracak olan Acil Durum Müdahale Gemisi (ERV) projesinde yapım aşamasına gelindi.

Ulaştırma, Deniziclik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatları ve gemi inşa sanayimizin desteklenmesi amacıyla 2003 yılından beri tüm deniz araçlarının Türk tersanelerinde yaptırılması geleneğinin bir devamı niteliğinde olan ERV Gemisi için Sefine Tersanesi'nde sac kesim töreni düzenlendi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü, yaptığı açıklamada teknik özellikleriyle Türkiye’de ve bulunduğumuz coğrafyada ilk ve tek olacak olan ERV Gemisi’ni çok önemsediğini belirterek bu projenin, her alanda atılımlar gerçekleştirerek günbegün daha da büyüyen ve gelişen ülkemizin denizcilik alanındaki prestij projelerinden biri olduğunu söyledi. ERV gemisinin teknik özellik ve konfigürasyonlarıyla dünya için de örnek bir proje olduğunun altını çizen Orakçı, bu projenin yapılması talimatını veren ve her aşamasında sonsuz desteğini esirgemeyerek bu gururu ülkemize kazandıran isim olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek projenin ülke denizciliğine hayırlı olmasını temenni etti.

Ayrıca ERV Gemisi’ne, yurt savunmasında kahramanca mücadele vererek adını altın harflerle tarihe yazdırmış olan “Nene Hatun”un ismi verildi. Açık deniz kumanda-koordinasyon merkezine sahip ve güvertesinde bir helikopter pisti olacak olan ERV gemisinin bazı özellikleri şu şekilde:

Temel hizmet özellikleri, gemi kurtarma, çeki, yangın söndürme (Fi-Fi 3 standardında 9.600 metreküp/saat), 1.000 metreküp yakıt toplama kapasitesi, kazazede barındırma hizmetleri (20 kazazede kapasiteli), dalgıç hizmetleri, derin su hizmetleri, deniz kirliliğini analiz için laboratuar gibi hizmetleri bünyesinde bulunduruyor.

16 deniz mili hıza ve 200 ton çeki gücüne sahip olacak Acil Durum Müdahale Gemisi, ekonomik süratle 5.000 deniz mili seyir yapabilme imkânı sağlayan, dinamik konumlama DP II notasyonuna sahip, seyir ve haberleşme cihazları GMDSS A3 özelliklerini bünyesinde bulunduran bir yapıya sahip olacak.

erv.jpg

erv1.jpg

erv2.jpg

erv3.jpg

erv4.jpg

erv5.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim