• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Erkeklere taş çıkaran Zorlu kardeşler

Erkeklere taş çıkaran Zorlu kardeşler
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde babalarına ait Zefira isimli gezi teknesinin kış bakımı için kolları sıvayan Didem Zorlu Yurttaş ile Yasemin Zorlu kardeşler, erkeklere taş çıkartıyor.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde babalarına ait Zefira isimli gezi teknesinin kış bakımı için kolları sıvayan Didem Zorlu Yurttaş ile Yasemin Zorlu kardeşler, erkeklere taş çıkartıyor.

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde, babalarına ait 'Zefira'nın gezi teknesinin kış bakımı için kolları sıvayan Didem Zorlu Yurttaş ile Yasemin Zorlu kardeşler, erkeklere taş çıkartıyor. Gemici kız kardeşler, makineyle zımpara yapıyor, teknenin boyasını yeniliyor ve temizliğini yapıyor.

Burhaniye'de turizm işiyle geçimini sağlayan Hüseyin Zorlu’ya kızları büyük destek oluyor. İki kız kardeş, İskele Yat Limanında demirli bulunan 22 metre uzunluğunda 125 kişilik ahşap günübirlik tur teknesinin bakımı için kolları sıvadı. Teknenin hazırlanması için büyük gayret gösteren kız kardeşler, teknenin içinde yaptıkları çalışmaları bir hafta içinde tamamlayacaklarını ve alt bakımı için tekneyi karaya çekeceklerini söyledi. Kardeşlerden Muğla Üniversitesi Peyzaj Mühendisliği bölümü mezunu Didem Zorlu Yurttaş, işlerini severek yaptıklarını anlattı. Ailece 13 yıldır tekne turları yaptıklarını kaydeden Yurttaş, "Kız kardeşimle beraber, tekneyi yavaş yavaş sezona hazırlıyoruz. Bu iş sadece erkek işi değil. İşi kendimiz ele alalım dedik. Ailece yaptığımız bir iş bu. Teknenin boyasına ve zımparasına şu anda başladık ve bitirmek üzereyiz. Bir hafta sonra inşallah teknemiz sezona hazır olacak" dedi.

Ayvalık Anadolu Turizm Meslek Lisesi mezunu kardeş Yasemin Zorlu da ablasıyla beraber 13 yıldır bu işin içinde olduğunu söyledi. Zorlu, "Bu işler sadece erkek işideğil, biz de yapabiliyoruz. Ailemizi destek oluyoruz. Teknemizi çok seviyoruz ve işimizi de severek yapıyoruz. Sezonda bol bol müşteri bekliyoruz. Burhaniyemize özellikle Ören’e daha çok turist gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

Baba Hüseyin Zorlu da 1995 yılından beri turizme hizmet verdiğini söyledi. Baba Zorlu, "Buraya gelen misafirlere daha çok hizmet verebilmek için canla başla, başta eşim olmak üzere çalışıyoruz. Biz bu işe gönül vermiş insanlarız. Burada turizmin bir lokomotifi olarak bu işte seve seve çalışıyoruz. Sezon öncesi her sene yapmış olduğumuz işlerden bir tanesi tekneyi sezona hazırlamak. Burada en büyük yardımcım, kızlarım, eşim ve damadım. İyi bir sezon geçirmek için çalışıyoruz" dedi.

gemici_kizlar.jpg

gemici_kizlar1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim