• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Erkan Yalçın: Yüzmenin kültürünü inşa ediyoruz

Erkan Yalçın: Yüzmenin kültürünü inşa ediyoruz
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, büyüyen Türkiye'de yüzme branşının da büyümesi gerektiğinin altını çizerek, "Yüzmenin kültürünü inşa ediyoruz." dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, çalışan ve yüzmeye katkı yapacak herkesin başlarının üstünde olduğunu söyledi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren camiayı kucakladıklarını vurgulayan Yalçın, "Devletimizin bize emanetini milletimize ulaştırmada ne yapabiliriz düşüncesiyle bu yola çıktık. Bu emaneti, en ehil ellerde tutmamız gerekiyor. Bu yolda dünyaya da bakarak nasıl yenilikler yapabiliriz onu düşündük." ifadelerini kullandı.

Erkan Yalçın, göreve geldiklerinde altyapının düşük seviyede olduğuna dikkati çekerek, "Örneğin Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF) hazırlanırken, 32 kişi içinden 16 kişi seçtik. Bunu 500 kişilik bir havuzun içinden seçsek, o zaman hedeflere daha çabuk ulaşacağız. Maalesef böyle olmadığını fark ettik ve acil önlemler alarak altyapımıza ayrı bir önem verdik. Bugün altyapıdaki sporcu sayımız 2 bin 850 civarına ulaştı. Güçlü bir ülke olarak, güçlü bir liderin beraberliğinde 2023 hedefinde altyapıdaki sporcu sayımızın en az 13-15 bine dayanması lazım." diye konuştu. 

Sporcular kategorilere ayrıldı 

Yalçın, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na yönelik olimpik bir çalışma grubu kurduklarını dile getirerek, teknik ekibin başarılı isimlerden kurulu olduğunu söyledi. 

2020 Tokyo'ya yönelik kurulan teknik ekibin dünyanın en iyi ilk 10 ekibi arasında bulunduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: 

"Altın, gümüş ve bronz olmak üzere tüm sporcularımızı 3 kategoriye ayırdık. Altın kategorideki sporculara, 12 test yarışı, kamp hakkı, ölçümler, tahliller, kronometreler, diyetisyen ve psikolog desteği verdik. Gümüş kategoride ise senede 8 test yarışı, kamp hakkı ve malzeme desteği sunduk. Bronz kategoriye de senede 6 test yarışı, kamp hakkı ve malzeme desteği verdik. Bunu sporcuların hocalarına da sunduk. Globalleşen ve büyüyen bir dünyada büyüyen bir ülkemiz var. Bunu hep beraber yapmamız gerekiyor." 

"Bu cesareti, özgüveni ve imkanları devletimizden alıyoruz"

Büyüme bilincini yaşadıklarını ve yaşattıklarının altını çizen Yalçın, "Türkiye'de yüzme kültürünü inşa ediyoruz. Bu cesareti, özgüveni ve imkanları devletimizden alıyoruz." dedi. 

Yüzmenin zor bir branş olduğunu ve bir yüzücünün yetişmesi için en az 6 yıla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yalçın, "Eksiklerimiz mutlaka var ama her geçen gün yol alıyoruz. Bu imkanları bize devletimiz seferber ediyor. Akdeniz Oyunları'ndan tarihi bir başarıyla dönmemiz, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 9 final yapıp, 2 kez kürsüde yer almamız başarıdır. Asıl amacımız devamlılık. Bunu sağlarsak başarı zaten kaçınılmaz olur." değerlendirmesinde bulundu. 

Yeni TOHM'lar geliyor

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli ilerlediklerini, Antalya, İzmir ve Edirne'de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) açacaklarını belirtti. 

Yüzmenin kültürünü oluşturmak zorunda olduklarına değinen Yalçın, şunları kaydetti:

"Geleceğimiz olan gençlerde potansiyel var. Bizim görevimiz sistemi kurmak. Geriyle işimiz yok. Geçmişe sadece ders çıkartmak için bakıyoruz. Biz, bugün, yarın ve gelecekle ilgileniyoruz. Güçlü ve büyük bir ülkeyiz, her yerde ayak seslerimiz var. Altyapıdaki sporcularımızın, 2020 Türkiye hedefinde 8-10 bin arası, 2023 büyük Türkiye hedefinde ise 12-13 binlerde olması gerektiğini düşünüyorum. A takım üzerinden madalya odaklı bakarsak yanılırız. Altyapı kimliğini oluştururken, yüzme kültürünü inşa etmemiz gerekiyor."

Gençlerden iki Avrupa kürsüsü

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 35 sporcuyla mücadele eden milli takım, 2 kez kürsüde yer alma başarısı gösterdi. Milliler ayrıca, 12 kez yarı final, 9 kez de final yüzdü. 

100 metre serbestte yarışan Selen Özbilen, 55.69'luk derecesiyle üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu, bu sonuçla Türk yüzme tarihinde kadınlarda ilk madalyayı alma başarısını gösterirken, 17-18 yaş yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu.

Milli sporcu Aleyna Özkan ise 50 metre kelebekte havuza girdi. Milli yüzücü, 0.26.83'lük derecesiyle, 50 metre kelebekte bronz madalyayı boynuna taktı. 

Aleyna Özkan, finaldeki bu derecesiyle 15-16, 17-18 ve 19+ yaş yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim