• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Ereğli’de tersanecilerin sorunları masaya yatırıldı

Ereğli’de tersanecilerin sorunları masaya yatırıldı
Ereğli’de tersanecilerin talebi üzerine tersanelerle ilgili sorunları masaya yatırmak üzere bir araya gelen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, sorunun sadece Ereğli’de olmadığını ve bu sorunların dünyada da yaşandığını söyledi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki tersane sahiplerinin talebi üzerine Ereğli Gemi AŞ’de düzenlenen toplantıya katıldı.

Zonguldak’ta yapılan bir başka toplantıda Ereğli’deki tersanecilerin kendisinden toplantı yapılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Vali Bektaş, “Geçen bir toplantımızda ısrarla, ‘Biz Ereğli'de tersaneler sorununu görüşmek için toplantı düzenlemek istiyoruz’ dediler. Talep olunca biz de kabul ettik. Tabi ki bir sorun var. Bu sorun Ereğli'de, Türkiye'de ve dünyada var. Bu sorun Ereğli'ye özgü bir sorun değil. Arkadaşlarımız bir çare arıyor, çözüm arıyor. Şahsen bu konunun konuşulması beni mutlu eder. Yapılacak bir şey varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışırız" dedi.

“İSTİHDAMA DEVAM EDİYORUZ”

Ereğli Gemi Tersanesi Sahibi Recai Hakan Şen de konuşmasında, finansal krizin Ereğli bölgesinde ciddi istihdam sağlayan tersaneleri etkilediğini belirtti.

untitled-12-052.jpg

Şen, "Tersaneler bölgesinde yatırımların yapıldığı kadar 7-8 bin civarında personele de istihdam edilmekteydi. Çeşitli sayılarda yurt dışına ihracat yapılan, ekonomiye büyük katkı yapan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (ERDEMİR) sonra da bölgeye en fazla istihdam sağlayan bölgeydik. 2008’de yaşanan krizden sonra ise çalışan sayısı azaldı. Ancak tersaneler bölgesi olarak elimizden geldiği kadar istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Bu istihdam sayısını daha da arttırarak devam etmek istiyoruz. Gemi inşa, hem emek hem sermaye yoğun bir sektördür.

Avrupa Birliği'nde tarım ve balıkçılıkla beraber gemi inşa sektörü stratejik bir sektördür. Türkiye'de henüz böyle bir şey yapılmadı. Dünyada yük taşımacılığının yüzde 90 gibi oranının denizlerden yapıldığı, ülkemize gelen yüklerin de önemli bir kısmını yabancı bayraklı gemilerle taşındığı dikkate alındığında ve bu son dönemde yaşanan hadiselerinde ticari açığı güçlendirmek için ne kadar önemli olduğu ortada. Sorunlarımızı dertlerimizi anlatıp, 'daha iyi neler yapabiliriz?' noktasında bir toplantı düzenledik” diye konuştu.

Vali Bektaş’a talep ve önerilerin de sunulduğu toplantıya Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, İMEAK Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk, Ereğli İlçe Gümrük Müdürü, İstanbul İMEAK DTO Meslek Komitesi Başkanı Ustaoğlu Gemi Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Ustaoğlu, tersaneciler ve Ereğli Gemi yetkilileri katıldı.

untitled-13-046.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim