• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

EPDK'nın lisans izin ve iptalleri

EPDK'nın lisans izin ve iptalleri
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 13 firmaya elektrik, 2 firmaya doğalgaz, 7 firmaya petrol, 1 firmaya ise LPG lisansı verildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 13 firmaya elektrik, 2 firmaya doğal gaz, 7 firmaya petrol, 1 firmaya ise sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) lisansı verildi.

EPDK ayrıca, 3 firmanın madeni yağ, depolama ve dağıtıcı lisanslarını iptal etti. Konuya ilişkin duyurular, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Duyurulara göre, EPDK'nın 7, 14, 21 ve 28 Eylül 2006 tarihli kararları ile Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, toplam 13 firmaya, 15 yıl ile 49 yıl arasında değişen sürelerle üretim ve otoprodüktör lisansları verildi.EPDK, Yozgat'da bulunan doğal gaz fuel oil tesisi Kayseri Şeker Fabrikası'na 30 yıl, Kırklareli'nde bulunan termik kojenerasyon tesisi Akmaya Sanayi ve Ticaret A.Ş”ne ise 15 yıl süreyle otoprodüktör lisansı verdi. Toplam 49 yıl süreyle üretim lisansı alan tüzel kişiler ise şunlar:“Antalya'da bulunan Özgür Elektrik Üretim A.Ş. (Manavgat-1 regülatörü ve HES), Isparta'da bulunan Aydemir Elektrik Üretim A.Ş. (Çukurçayı HES), Aydın'da bulunan Beyobası Enerji Üretimi A.Ş. (Sırma HES), Muğla'da bulunan Beyobası Enerji Üretimi A.Ş. (Yuvarlakçay HES), Hatay'da bulunan Coşkun Elektrik Üretim Limited Şirketi (Yeşilvadi HES), Rize'de bulunan Akım Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Yokuşlu Kalkandere HES), Malatya'da bulunan Mastar Elektrik Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. (Suçatı HES), Tokat'da bulunan Selen Elektrik Üretim A.Ş. (Niksar HES), Karaman'da bulunan Selen Elektrik Üretim A.Ş. (Kepezkaya HES), Düzce'de bulunan Aksuhes Düzce-Aksu Hidroelektrik Enerjiden Elektrik Üretim Santrali Limited Şirketi (Düzce-Aksu HES)”

DOĞAL GAZ PİYASASI
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 14 ve 21 Eylül 2006 tarihli kararları ile Doğalgaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, 30'ar yıl süreyle “Tokat Amasya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.” ile Mustafakemalpaşa Susurluk Karacabey Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'ne doğal gaz dağıtım lisansı verildi.

PETROL PİYASASI
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 14, 21, 28 Eylül ve 3 Şubat 2005 tarihli kararları ile Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde toplam 7 tüzel kişiye, 15 yıl süreyle lisans verildi.Buna göre 2 firmaya madeni yağ, 2 firmaya ihrakiye teslimi ve 3 firmaya dağıtıcı lisansı verildi.7 Eylül 2006 tarihinden, 15 Haziran 2009 tarihine kadar “Abak Ticaret ve Sanayi Adi Komandit Şirketi-Selim İşler ve otağı” ile 7 Eylül 2006 tarihinden, 11 Temmuz 2009 tarihinde kadar “Uran Madeni Yağ ve Taşımacılık Sanayi Ticaret A.Ş” madeni yağ lisansı aldı.Ayrıca, “İnanç Can Akaryakıt Taşımacılık Gıda Otomotiv İnşaat Madencilik Tekstil Elektronik Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi” ile “Laguna Enerji Gemi Acenteliği Akaryakıt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” ne ise 15'er yıl süreyle ihrakiye teslimi lisanlı verildi.“Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri A.Ş.” 15 yıl süreyle depolama lisansı aldı. EPDK, 15'er yıl süreyle “Kadıoğlu Petrolcülük Taşımacılık Ticaret Sanayi İthalat ve İhracat A.Ş” ile “Birleşik Petrol A.Ş”ye de dağıtıcı lisansı verdi.

LPG DEPOLAMA LİSANSI

Öte yandan EPDK'nın 14 Eylül 2006 tarihli kararı ile Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Eskişehir'de bulunan ”Aygaz A.Ş” 15 yıl süreyle depolama lisansı aldı.

İPTAL EDİLEN LİSANSLAR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 3 tüzel firmanın madeni yağ, dağıtıcı ve depolama lisansları ise iptal edildi.
7 Eylül 2006 tarihli kurul kararı ile “Engin Geri Kazanım Tesisleri Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi”nin madeni yağ, 21 Eylül 2006 tarihli kurul kararı ile “Alemdar Dil İskelesi Liman İşletmeleri A.Ş.”nin depolama ve 14 Eylül 2006 tarihli kurul kararı “Opet Dış Ticaret Nakliyat ve Akaryakıt A.Ş”nin de dağıtıcı lisansı iptal edildi.Opet-Sunpet firmalarının birleşmesi ve şirketin bu ad altında faaliyet göstermesi nedeniyle Opet Dış Ticaret Nakliyat ve Akaryakıt A.Ş'nin dağıtıcı lisansının iptal edilerek, faaliyetin yeni firma adıyla yürütüldüğü öğrenildi.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim