• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Empire Wind Geliştiricileri Büyük Balinaları Gözlemlemeye Devam Edecek

Empire Wind Geliştiricileri Büyük Balinaları Gözlemlemeye Devam Edecek
New York'un en büyük planlı açık deniz rüzgar çiftliklerinden birinin geliştiricisi, bölgedeki büyük balinaları izlemek için Yaban Hayatı Koruma Derneği (WCS) ile ortaklığını genişletiyor.

2028 yılına kadar uzanan yeni anlaşma, Empire Wind kiralama alanının bulunduğu New York Körfezi'ndeki vahşi yaşamı korumaya yönelik önemli verilerin rüzgarın inşaat öncesi, inşaat ve inşaat sonrası aşamalarında toplanmasını sağlıyor.

İki adet konuşlandırılmış akustik izleme şamandırası halihazırda Empire Wind kiralama alanı içinde demirlenmiştir ve 2.000 günden fazla izleme verisi derleyerek, yalnızca bu yıl 2.600'den fazla tespit dahil olmak üzere, neredeyse gerçek zamanlı olarak 18.000'den fazla balina sesini tespit etmiştir.

image26280(1).jpg

Akustik izleme anlaşması, Equinor ve bp arasındaki ortak girişim olan Empire Wind ile Yaban Hayatı Koruma Derneği (WCS) arasındadır. Woods Hole Oşinografi Kurumu (WHOI) şamandıraları icat etti ve işletti.

Equinor Wind ABD Başkanı Siri Espedal Kindem, “Yeni bir sektör olarak, projelerimizin başından itibaren geliştirme aşaması boyunca sınıfının en iyisi uygulamaları oluşturmamız çok önemli. Bu on yıllık anlaşmada kullanılacak teknoloji, Equinor'a faaliyetlerimizi gerçek zamanlı olarak değerlendirme ve operasyonlarımızda deniz yaşamını ilk sıraya koymamızı sağlama yeteneği sağlıyor."

İki şamandıra, farklı balina türlerinin farklı seslerini algılayan gerçek zamanlıya yakın pasif akustik izleme (NRT PAM) teknolojisini kullanır. Toplanan veriler, proje içinde ve çevresinde balina oluşumu ve davranışı hakkında yeni bilgilerle sonuçlanacaktır. 

Şamandıralar tarafından şimdiye kadar tespit edilen ve kaydedilen sesler dört büyük balina türünden geldi: yüzgeç, kambur, ve Kuzey Atlantik sağ balinaları. En yaygın olarak algılanan balina sesi, yüzgeçli balinalar tarafından üretilen, 20 Hz şarkı notası adı verilen düşük frekanslı bir aşağı süpürme sesiydi.

Toplanılan bilgiler, Empire Wind'e ve gelecekteki açık deniz rüzgar gelişmelerine, proje faaliyetinden balina türlerine yönelik riskleri azaltırken, rüzgar çiftliği inşaatının ve işletmesinin bu türler üzerindeki olası etkileri hakkında fikir vermesini sağlayacaktır. 

WCS, 2016'da izlemeye başladı ve Equinor, 2019'da desteklemeye başladı.

"Bu akustik izlemeden elde edilen veriler ve analizlerimiz, birkaç büyük balina türünün mevsimsel olarak ve bazılarının New York Körfezi'nde uzun süreler boyunca bulunduğunu açıkça göstermektedir. Bu devam eden işbirliği, bu balinaların New York Körfezi'ni nasıl kullandığına dair paha biçilmez veriler sağlıyor. Buna karşılık, bu veriler, açık deniz rüzgar enerjisinin geliştirilmesinden kaynaklanan yaban hayatı üzerindeki etkileri en aza indirmek için en iyi uygulamaları bilgilendirmek için kullanılabilir” dedi.

ABD Okyanus Enerjisi Yönetimi Bürosu'na (BOEM) sunulan Empire Wind'in İnşaat ve İşletme Planı (COP), 174 rüzgar türbini jeneratörü, iki açık deniz trafo merkezi ve 2 açık deniz elektrik kablosu güzergahı için çağrıda bulunuyor. Proje, 1,1 milyon eve yetecek kadar 2,1 GW'a kadar yenilenebilir enerji üretecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim