• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Ekol Lojistik, KKR'ye büyük darbe vurdu

Ekol Lojistik, KKR'ye büyük darbe vurdu
İsrailli milyarder işadamı Nochi Dankner’in başkanlığını yaptığı IDB Group, Amerikalı Yatırım Fonu KKR bünyesinde bulunan UN Ro-Ro’yu satın almak için yaptığı görüşmeleri, askıya aldığı öğrenildi.

EKOL LOJİSTİK, UN RO-RO'YA BÜYÜK DARBE VURDU

İsrailli milyarder işadamı Nochi Dankner’in başkanlığını yaptığı IDB Group, Amerikalı Yatırım Fonu KKR bünyesinde bulunan UN Ro-Ro’yu satın almak için yaptığı görüşmeleri askıya aldığı öğrenildi.

Yahudi sermayesinin ağırlıkta bulunduğu ve İsrailli işadamı Nochi Dankner’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı IDB Group bünyesinde bulunan Koor Industries ve Clal Insurance isimli şirketlerin ortak olduğu EMCO Yatırım Fonu, UN Ro-Ro’yu satın almak için KKR ile görüştüğü ortaya çıktı.

Ancak son günlerde denizcilik sektörüne bomba gibi düşen Ekol Lojistik’in Lüksemburg’tan kiraladığı 3 Ro-Ro gemisi ile Haydarpaşa-Trieste arasında tarifeli sefer başlayacak olması, UN Ro-Ro’nun tüm planlarını alt üst etti.

ARAP SERMAYESİ, İSRAİLLİLERİ KORKUTTU

Özellikle Ekol Lojistik Şirketi’nin ortaklarından olan Birleşik Arap Emirlikleri Merkezli Invest AD’in, Frankfurt Merkezli BHF Bank ile ortak yatırımları olması, EMCO Yatırım Fonu’nun geri adım atmasına neden olduğu kaydedildi. Çünkü EMCO Yatırım Fonu, Körfez Sermayesi ile birlikte yaklaşık bir milyar dolarlık yatırım anlaşması yaptığı öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı’nın aldığı bilgiye göre, güçlü bir sermaye yapısı olan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Nahyan Ailesini Yönettiği İnvest AD’nin Japon Sermayeli SBI Holding ile Türkiye’de yatırımları, uluslararası yatırım fonu EMCO’nun en büyük çekincesi olarak görüldüğü belirtildi.

UN RO-RO’NUN DEĞERİ DÜŞER Mİ?

Deniz Haber Ajansı’nın yatırım uzmanlarından aldığı bilgiye göre, Amerikalı Yatırım Fonu Kohlberg Kravis Roberts (KKR)’nin, Türkiye’deki en büyük yatırımı olan UN Ro-Ro’dan en geç 2014 yılında çıkmayı planladığı ancak, UN Ro-Ro’nun değerini düşürmemek için yatırımlara devam edeceği kaydedildi.

Çünkü ABD’li Yatırım Fonu KKR, UN Ro-Ro’yu portföyüne aldığı tarihten itibaren 300 milyon Euro’ya yakın yatırım yapması, filosunu geçleştirmesi ve Türkiye’nin en büyük kapasiteli Ro-Ro gemisi UN İSTANBUL’u Şubat ayında denize indirerek, filosuna katması, bunun en büyük göstergesi olarak nitelendiriliyor.

EKOL'DE YABANCI HİSSE ORANI YÜZDE 42'YE ULAŞTI

Denizcilik sektörüne bomba gibi giren ve kiraladığı Ro-Ro gemileri ile Haydarpaşa-Trieste arasında tarifeli sefere başlayan Ekol Lojistik, yüzde 2,5 hissesini, Benelüks Merkezli Logistar B.V'ye sattı.

Bilindiği gibi Ekol Lojistik, 2010 yılında, hisselerinin yüzde 38'ini Abu Dhabi Merkezli İnvest AD'nin iştiraki Lüksemburg Merkezli Rigond Finance S.A.R.L ve Smooth Rock Enterprises Limited'e satmıştı.

Geçen ay yapılan Ekol Lojistik'in Genel Kurulu'nda ise sermaye artırımına gidilerek, şirketin yüzde 2,5 hissesine denk gelecek 11 bin 331 imtiyazsız hisse payını, Benelüks Merkezli Logistar B.V'ye devredildi. Bu devir işlemi ile birlikte, Ekol Lojistik'te bulunan yabancı hisse oranı, yüzde 42'e yükseldi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim