• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Ekol Denizcilik İnsan Kaynakları, servis sağlayıcısı sertifikası aldı

Ekol Denizcilik İnsan Kaynakları, servis sağlayıcısı sertifikası aldı
Ekol Denizcilik İnsan Kaynakları MLC 2006 kapsamında gemi adamı işe alım ve yerleştirme servis sağlayıcısı sertifikasını aldı. Şirket yetkilisi Kaptan Vurgun Karayel, “Ekol İnsan Kaynakları olarak amacımız Türk gemi adamlarına istihdam sağlamaktır” dedi.

Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu’nun iştiraki olan Ekol İş Güvenliği ve Personel Danışmanlığı TIC.A.Ş. Türk Loydu tarafından Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC 2006) kapsamında servis sağlayıcı olarak onaylanıp sertifikalandırıldı.

Şirket yetkilisi Kaptan Vurgun Karayel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ekol Denizcilik olarak 20 yılı aşkın süredir ulusal ve uluslararası standartlarda denizci yetiştirdiklerini belirterek “Öncelikli hedeflerimizden biri de eğitim verdiğimiz gemi adamlarının, armatörlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gemilerde istihdamını sağlamaktır. Bir diğer ifade ile yetiştireceğiz ve yetiştirdiğimize istihdam sağlayacağız” dedi.

Bugün sektörüün en önemli sorununun özellikle tayfa yeterliliğindeki Türk gemi adamlarının istihdam kaybı olduğunu belirten Kaptan Karayel, bu sorunun çözümüne çok taraflı bakış açısı, ulusal ve uluslararası mevzuat ile uyumlu, akılcı, kalıcı ve kurumsal yaklaşımla yardımcı olacaklarını söyledi.

Karayel, “Ülkemizde MLC 2006 Sözleşmesine uyum yasaları hazırlıklarının devam ettiğini dikkate aldığımızda, bugün bazı uygulamalarımız mevzuatla ile tam uyumlu olmayabilir, ancak herkes bilmelidir ki, Ekol İnsan Kaynakları olarak amacımız Türk gemi adamlarına istihdam sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Ekol İnsan Kaynakları olarak 2014 yılında yola çıktıklarında zorlu süreçlerin bilincinde olduklarını ifade eden Karayel, “Daha önce denizciyle teması olmamış İŞKUR’dan MLC 2006 Sözleşmesi esaslarını da dikkate alarak 15 Ocak 2015 tarihinde Özel İstihdam Bürosu yetkisi aldık, eğitim esasına göre dizayn edilmiş 46 binin üzerindeki aktif Türk gemi adamı yazılımımızı, istihdam ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde yeniledik. Bu süreçte sistemimizi, armatörlerimizin personel ihtiyaçlarını datamızdan personel yönlendirmek suretiyle denedik, ihtiyaca göre geliştirdik” dedi.

Kaptan Vurgun Karayel, Ekol İnsan Kaynakları olarak bundan sonraki faaliyetlerinde en önemli hedeflerinin armatörlerimiz tarafından da kabul gören, ulusal ve uluslararası mevzuata uygun, Türk gemi adamı yetiştirme ve istihdam modeli oluşturmak olduğunu ifade etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim