• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

EGEKONT, RO-RO Pazarlama, MAERSK Line, MSC Gemi Acenteciliği Dokuz Eylül’deydi

EGEKONT, RO-RO Pazarlama, MAERSK Line, MSC Gemi Acenteciliği Dokuz Eylül’deydi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün düzenlediği Bahar Kariyer Günleri’nin konukları EGEKONT, RORO Pazarlama, MAERSK Line, MSC Gemi Acenteciliği oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün 20 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Bahar Kariyer Günleri 18 Nisan 2016 günü başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve 18-27 Nisan tarihleri arasında iki hafta sürecek olan 2016 Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci haftası 25-26 ve 27 Nisan 2016 günlerinde düzenlenecek olan üç oturumla 25 Nisan 2016 tarihinde başladı.

25 Nisan 2016 günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadık Özlen Başer’inyaptığı oturuma CATONI Deniz İşleri A.Ş. İzmir Şube Müdürü Kazım Burak Şar, EGEKONT Konteyner Taşımacılık A.Ş. RORO Pazarlama Müdürü Selim Çırakoğlu, MAERSK Line Doğu Akdeniz Bölgesel Ekipman ve Deniz Operasyonları Müdürü Emre Can Atak, MSC Gemi acenteciliği A.Ş. Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu ve MSC Gemi acenteciliği A.Ş. İnsan Kaynakları Yönetim Organizasyon ve Takım Lideri Güzin Bilyay katıldı. Doç. Dr. Başer oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü CATONI Deniz İşleri A.Ş. İzmir Şube Müdürü Kazım Burak Şar’a bıraktı.

Şirketi hakkında genel bilgiler vererek sözlerine başlayan CATONI Deniz İşleri A.Ş. İzmir Şube Müdürü Kazım Burak Şar, kariyer planlamaya henüz okul aşamasında başlanması gerektiğini dile getirdi.Daha sonra bir işin pratiğini öğrenmenin önemine değinen Şar, operasyonu bilmeden satış ve pazarlamaya yönelmenin gözleri kapalı yürümeye eşdeğer olduğunun da altını çizdi. Ülkemizin dış ticarete verdiği önemin gün geçtikçe arttığını dile getiren Şar, öğrencilere yabancı dil eğitimininönemi ile ilgili nasihatler vererek sözlerini sonlandırdı. 

Ardından söz alan EGEKONT Konteyner Taşımacılık A.Ş. RORO Pazarlama Müdürü Selim Çırakoğlu sözlerine şirketin iş hacmine, taşımacılık faaliyetlerine ve kurumsallığına dikkat çekerek başladı. Devamlı büyümeyi hedefleyen bir kurum olduklarını dile getiren Çırakoğlu, bu büyümeyi sağlayabilmek için gençlere ihtiyaçlarının olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından söz alan, MAERSK Line Doğu Akdeniz Bölgesel Ekipman ve Deniz Operasyonları Müdürü Emre Can Atak konuşmasına şirketi ile ilgili bir sunumdabulunarak başlarken, şirketin sürdürülebilirlik projelerinin özellikle altını çizdi. Navlunlardaki düşüşlere karşılık Maersk’ün temel stratejilerine değinen Atak, özellikle bilişim sistemlerinin kullanımını arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Atak konuşmasını şirketin kozmopolit yapısının ve küreselliğinin altını çizerek sonlandırdı.

Daha sonra söz alan,MSC Gemi acenteciliği A.Ş. İnsan Kaynakları Yönetim Organizasyon ve Takım Lideri Güzin Bilyay şirketini tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’nin en büyük konteyner taşıyıcısı olduklarını belirten Bilyay, öğrencilere mutlaka bir hedef belirlemeleri gerektiğini öğütleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından söz alan MSC Gemi acenteciliği A.Ş. Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu uzmanlık kazanmanın önemine değinerek başladığı konuşmasında, ne olursa olsun yapılan işin öncelikle içimize sinmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu sektöre sadece 2 gemi ile başladıklarını belirten Tosunoğlu, ülke istihdamında giderek önem kazanan kurumlardan biri olduklarını dile getirdi. Türk sancağı ile rakipsiz uzmanlıklarını birleştirdiklerini vurgulayan Tosunoğlu, tüm katılımcıları selamlayarak konuşmasını sonlandırdı. Oturumun son kısmında ise konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdılar.

Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerinin oturum başkanı ve konuşmacılara sunulması ile birlikte DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin dördüncü günü sona erdi. 18-27 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’ne 2 haftalık sürede toplamda 33 kurum ve 29 temsilci katılacak.

egekent1.jpgegekent2.jpgegekent3.jpgegekent4.jpgegekent5.jpgegekent6.jpgegekent7.jpgegekent8.jpgegekent9.jpg

Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim