• BIST 10901.7
  • Altın 2511.801
  • Dolar 32.1907
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 32 °C
  • Çanakkale 24 °C

Efes-2022 Tatbikatı’nın seçkin gözlemci günü başladı

Efes-2022 Tatbikatı’nın seçkin gözlemci günü başladı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük planlı tatbikatlarından Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü başladı. Senaryo gereği bir adaya hava, kara ve deniz unsurlarıyla sızma harekatı yapılıyor. Harekatın gündüz safhasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli izledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük planlı tatbikatlarından Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı`nın seçkin gözlemci günü başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seferihisar`da gerçekleştirilen Efes-2022 Tatbikatı`nın Seçkin Gözlemci Günü`ne katıldı. Efes-2022 tatbikatı, 37 dost ve müttefik ülkeden görevlendirilen birlik ve unsurla, 1100`ü yabancı yaklaşık 11 bin personelin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

 Tatbikatta senaryo kapsamında topçu atışları ile desteklenen amfibi harekatı icra ediliyor.  Hedefler kara ateş destek vasıtaları, savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile vuruldu. Özel Kuvvet Harekatı`nın da icra edileceği EFES-2022`de gemiden hedefe manevra, havadan ikmal, muharebe arama kurtarma, meskun mahal yetenekleri de sergilenecek.

 EFES-2022 Tatbikatı, Türk Savunma Sanayisinin gövde gösterisi niteliğinde. Türk mühendislerince üretilen ve tatbikatta kullanılan yerli silah ve mühimmat, savunma sanayi sergisiyle tanıtılıyor.

 TATBİKATTA İLK KEZ KULLANILAN SİLAH VE ARAÇLAR

Tatbikatın Kara Harekatında milli imkanlarla üretilen KNT-76 keskin nişancı tüfeği, taktik tekerlekli zırhlı araçlar (Kobra-2, Kirpi-2, Vuran), 106 mm havan, Proton Elic tünel tespit cihazı, Para OMTAS kuleli tekerlekli araç, KORNET (Kaplan), kaideye monteli cirit (Sipahi), patlayıcı madde şüpheli cisim imha aracı (Kirpi-2), Hava Hücum Harekatı’nda Akıncı TİHA, milli imkanlarla üretilen T-129 ATAK helikopterleri, S-70 ile 105 mm’lik obüs, 35 mm modernize çekili top ve ateş idare cihazı, Deniz Harekatı’nda Vurucu İnsansız Hava Aracı (VİHA), deniz karakol uçağı talim torpidosu, otonom sualtı aracı, Hava Harekatı’nda ise lazer güdümlü mühimmat ve hassas güdüm kitli mühimmat ilk defa kullanıldı.

Tatbikat, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, sivil kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Bosna Hersek, Burkina Faso, Çekya, Etiyopya, Fransa, Gambiya, Gürcistan, Irak, İngiltere, İtalya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Libya, Macaristan, Malezya, Moğolistan, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Ruanda, Slovakya, Somali ve Ürdün`den görevlendirilen birlik ve unsurların katılımıyla icra ediliyor.

tatbikat-1-022.jpgtatbikat-2-021.jpgtatbikat-3-018.jpgtatbikat-4-013.jpgtatbikat-6-004.jpgtatbikat-7-001.jpgtatbikat-8.jpgtatbikat-9.jpgtatbikat-10.jpgtatbikat-11.jpg

 DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim