• BIST 9710.62
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 19 °C

Edorado 7S elektrikli sürat teknesi tekne dünyasını şekillendirecek

Edorado 7S elektrikli sürat teknesi tekne dünyasını şekillendirecek
Edorado 7S projesi, fosil bazlı yakıtlar kullanmadan ulaşım ve eğlence için yepyeni bir tekneyi gerçekleştiriyor.

Hollanda’da faaliyetlerini sürdüren Edorado Marine, sıfır emisyonlu ilk sürat tekneleri ile çıtayı daha da yükseltti.  Edorado 7S ismi verilen sürat teknesi, daha önce gördüğümüz elektrikli teknelere benzemiyor ve elektrikli tekne dünyasını da şekillendireceğe benziyor.

Hollandalı firma, yeni özelliklere sahip 23 feet uzunluğundaki sportif tekneleri ile pazara çok hızlı girdi ve uygun fiyatlı model ile öne çıkacağa benziyor. Edorado 7S, iki yıllık bir araştırma - geliştirme projesi sonrasında ortaya çktı ve uluslararası mühendisler ile girişimcilerin, sıfır emisyonlu tekne iddiası ile geliştirildi. Edorado 7S projesi, fosil bazlı yakıtlar kullanmadan ulaşım ve eğlence için yepyeni bir tekneyi gerçekleştiriyor. 

Edorado 7S, sahip olduğu kayakları sayesinde yüksek hızlara düşük motor gücü ile erişebiliyor. Kanat, düşük hızlarda ise deniz içinde kalmakta. Kayakla su üzerinde gidebilen tasarımı sayesinde Edorado 7S elektrikli sürat teknesi, açık denizlerde kolayca 40 knot hızı görebilirken, deniz koşullarından bağımsız olarak yumuşak bir kullanım sunuyor.

Bu etkileyici performansını bir çift özel yüzey delici kanattan alan tekne, 18 knot hıza eriştiğinde kanatlar gövdeyi sudan kaldırıyor, suda sürüklenmeyi azaltarak hızı ve verimliliği maksimize ediyor. Tasarım ekibi, mevcut projelerinin 40 knot hıza erişecek olmasının yanı sıra, 25 knot seyir hızında 43 deniz mili menzile ulaşacağını hesaplamış..

Edorado 7S sürat teknesinde, standart olarak bir adet 42 kWh Lityum - İyon batarya bulunacak ve arzu edildiği takdirde, bir çift 28 kWh bataryaya kadar yükseltilebilecek. Sürat teknesi, iki adet 40 kw elektrikli motorla donatılacak. 

Çalışmanın hidrodinamik tasarımını, America’s Cup’ta Team Oracle ekibinde daha önceden yarışmacı olarak yer alan gemi inşa mühendisi Tom Speer üstlendi.. Edorado S7 tasarımında, basit olmasının yanı sıra, herhangi bir kişinin kullanabileceği kadar dengeli olması ile birlikte, fazlasıyla verimli olmasına dikkat edildi..

Endüstriyel ürün tasarımcıları Niels Caris ve John Kock ise, Edorado S7 sürat teknesinin sportif performansı ve geleceğin teknolojisini yansıtmasını sağladı..

 Edorado projesinin Amerikalı ortağı Scott Ruck, yeni sürat tekneleri Edorado S7’nin denizcilik dünyasının Tesla’sı olacağını umuyor. Tesla, otomotiv dünyasında çok kısa süre içinde ürettiği zarif, performanslı spor otomobiller ile adını duyurmayı başarmıştı. Kendilerinin de Edorado 7S sürat teknesi ile, benzer başarıyı yakalayacaklarını söylüyor.

Edorado 7S sürat teknesi için, 135 bin Euro başlangıç fiyatından yeni siparişler de alınmaya devam ediliyor.

eldorado2.jpg

eldorado3.jpg

 

eldorado.jpg

eldorado1.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim