• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Dünyanın en pahalı 12 süperyatı

Dünyanın en pahalı 12 süperyatı
Bir kaç yüz milyon dolardan başlayan ve milyar doları aşan fiyatlara ulaşan yatlar, statü ve güç sembolü olarak en üst seviyedeki zenginler için, bir rütbe şeklinde de tanımlanabilir. İşte, dünyanın en pahalı 12 süperyatı...

Süperyatlar sahibinin istekleri ve zevkleri doğrultusunda bir diğeri ile nerede ise hiç benzemeyen terzi titizliği ile üretilmiş hazinelerdir. Mavi tur ya da kısa süreli tatiller için yat kiralayabilirsiniz, ama gerçek zenginler kendilerine özgün tasarımlı lüks yatlara sahip olmayı tercih ederler. Ünlüler, işadamları, petrol zenginleri, Rus milyarderler, Ortadoğulu liderler süperyat satın alma konusunda öncülük edenler arasında yer alıyorlar.

Dünyanın en pahalı süperyatlarının boyları 30 metre ile yüz metrenin üstünde değişiyor. Her birinin özellikleri ve fiyatları da çok farklı. Bu listede yer alan her yat kendine özgün çok farklı detaylara sahip; helikopter pisti, yüzme havuzu, jakuzi, konuk kamaraları veya denizaltılar. 

İşte,  dünyanın en pahalı 12 süperyatı...

1 - HİSTORY SUPREME, 4,5 MİLYAR DOLAR

Dünyanın en pahalı süperyatı, sadece 98 feet uzunluğundaki History Supreme. Onun en pahalı olmasının nedeni ise altın kaplama olması. Evet, doğru duydunuz; süperyatın nerede ise yarısı 10 ton altın ve pırlanta ile kaplanmış durumdadır. Yatı daha da abartılı hale getirebilmek için iç mekanlarda zemin, yan duvarları, güvertesi, dış oturma alanları ve merdiven korkulukları, hatta çapası bile altın kaplanmış. Gerçek bir meteordan yapılmış olan bir duvarı ve yine bir gerçek dinazor kemiğinden yapılmış olan heykel, süperyatın en pahalı objeleridir. Dünyanın en pahalı teknesini 2011 yılında sipariş eden, ismi henüz tam olarak bilinmeyen Malezyalı bir işadamıdır. 

2 - STREETS OF MONACO, 996.9 MİLYON DOLAR

 

Prensip olarak Streets of Monaco süperyatı Monaco’nun bir replikası. “Hyper yacht” olarak tanımlanan Streets of Monaco, Formula 1 dünyasının en heyecan verici yarışlarının da gerçekleştiği Monte Carlo sokaklarının bir ölçekli versiyonu. 500 feet uzunluğundaki Streets of Monaco’da dünyaca ünlü binalar, Monte Carlo Casino, Hotel de Paris temsil edilmekte ve pek çok yüzme havuzu ile tenis kortu bulunmaktadır. Bu hiperyattaki anıtsal binalarda, spor salonu ve spa’da hizmet vermek üzere 70 mürettebat bulunacak.

3 - AZZAM, 605 MİLYON DOLAR

Azzam, 590 feet uzunluğu ile dünyanın en büyük özel süperyatı. Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Khalifa bin Zayed Al Nahyan’ın sahibi olduğu Azzam, güvertesinde bir de denizaltı barındırıyor. Ayrıca, muhtemel saldırılara karşı kendi özel füze savunma sistemine de sahiptir. Toplam maliyetinin ve maliyetinin % 10’unun bir yıllık kullanım ve bakım bedeli ile Azzam için, dünyanın en pahalı süperyatı denilebilir. Azzam’ın denizlerde bir yıl boyunca seyir yapmasının bedeli 60 milyon dolar.

4 - DUBAİ, 400 MİLYON DOLAR

Dubai, 531 feet uzunluğu ile dünyanın en büyük 3. süperyatıdır. Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum’un sahibi olduğu Dubai süperyatında, 7 güverte bulunuyor. Yüzme havuzu, jakuziler ve helikopter pistleri ise yatı benzersiz kılan özellikler.

5 - ECLİPSE, 370.6 MİLYON DOLAR

533 feet uzunluğundaki Eclipse, Azzam süperyatından sonraki dünyanın en büyük ikinci yatıdır. Rus işadamı milyarder yatırımcı Roman Abramovich’in sahibi olduğu Eclipse’de 2 helikopter pisti, 2 yüzme havuzu, 24 konuk kamarası, 3 servis teknesi ve bir mini denizaltı bulunmaktadır. İlave olarak, süperyat sahip olduğu düşmanlarından gelecek füzelere karşı bir savunma sistemi ile paparazzileri savuşturmak için ufku tarayan ve kameraların objektiflerine lazer ışını göndererek onları yok eden sisteme sahiptir.

6 - SAİLİNG YACHT A, 370 MİLYON DOLAR

Rusya’nın nüfuslu isimlerinden Andrey Melnichenko’nun sahibi olduğu “Sailing Yacht A” yelkenlisinin ismi, süperyat listesinin ilk sırasında olabilmesi için “A” seçilmiş. “Sailing Yacht A” dünyanın en büyük yelkenlisi. Süperyatın en büyük özelliği ise, gövdesinin cam zemini sayesinde konukların altlarındaki okyanusu seyredebiliyor olmalarıdır.

7 - AL SAİD, 300 MİLYON DOLAR

Al Said, 15.850 ton ağırlığı ile halen dünyanın en büyük ve en güçlü deplasman tipi süperyatıdır. Umman sultanı Kâbus bin Seyd El Ebu Seyd’in sahip olduğu yattaki salonda, 50 kişilik bir orkestra konser verebiliyor.

8 - DİLBAR, 263 MİLYON DOLAR

Dilbar’ın sahibi Rus işadamı Alisher Usmanov’dur. Süperyat 2008 yılında inşa edilmiş ve Usmanov yatına vefat eden annesinin ismini vermiştir.Dilbar 20 konuğu ağırlayabilecek şekilde düzenlenmiş ve konuklara 47 mürettebat hizmet etmektedir. Süperyatın bir de helikopter pisti bulunuyor. Ana motor çıkış egzozundaki partikül filtresi, bu konuda yatlardaki bir ilk olarak bilinmektedir.

9 - OCTOPUS, 260 MİLYON DOLAR

Octopus’un sahibi, Microsoft firmasının kurucularından Paul Allen’dir. Octopus için, görüntüsü ve azameti ile ilk görüşte aşık olunacak teknesi denilebilir. Süperyatın muazzam fiyatını oluşturan pek çok özelliği bulunmaktadır. Yat sahibinin özel çalışma ofisindeki özel banyosu, dış güverteye bağlanan yüzme havuzu ve barı ile dünyanın en lüks çalışma ofisi denilebilir. Süperyattaki cam tabanlı yüzme havuzu, sinema salonu, müzik odası, 2 helikopter pisti ve de 10 kişilik denizaltı’da özellikleri arasındadır.

10. AL MİRQAB, 250 MİLYON DOLAR

Al Mirqab süperyatının sahibi, Katar Emirlik ailesinden Eski Başbakan ve Eski Dışişleri Bakanı Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani’dir.Süperyatta 10 tane lüks konuk kamarası bulunuyor. Bu kamaralardan bir tanesi, yat sahibine hizmet vermek üzere VIP özelliklerde tefriş edilmiş durumdadır. Yatta görev yapan 55 mürettebat için de ayrı konaklama bölümleri mevcuttur. Al Mirqab’da bir sinema salonu, güvertesinde pek çok bar, bir yüzme havuzu, jakuzi ve helikopter pisti bulunuyor.

11 - ICE, 215 MİLYON DOLAR

Rus milyarder Süleyman Kerimov’un sahibi olduğu Ice, bilinen en “yeşil” ve çevre dostu süperyat. Süperyatta 8 adet elektrik jeneratörün yanı sıra, tamamen atık sularını temizleyen geri dönüşüm sistemi bulunuyor. Ice’ın ana güvertesinde çok büyük bir yüzme havuzu yer alıyor. Onun üstünde ise bir taşınabilir helikopter pisti var. Ice süperyatı 2006 yılı Dünya Süperyat Ödülünü kazanmıştır.

12. LADY MOURA, 210 MİLYON DOLAR

Suudi iş adamı Nasser Al-Rashi Nasser Al-Rashid, Suudi Arabistan Kraliyet ailesinin danışmanlığını yapıyor. Süperyatı Lady Moura’nın adı 24 ayar altın ile yazılmış. Bu yatı özel yapan farklılıkları ise, 80 kişiyi bulan mürettebatı, tam donanımlı hastanesi, güvertesindeki gerçek kumsal sahili ve yaklaşık 20 metre uzunluğundaki yemek masası. Lady Moura, George H. W. Bush ve eşi Barbara’da dahil olmak üzere dünyanın pek çok ünlüsünü ağırlamıştır.

yat1-022.jpg

yat2-022.jpg

yat3-019.jpg

yat4-012.jpg

yat5-009.jpg

yat6-007.jpg

yat7-006.jpg

yat8-004.jpg

yat9-004.jpg

yat10-003.jpg

yat11-003.jpg

yat12-002.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim