• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Dünyanın en iyi sörf noktaları

Dünyanın en iyi sörf noktaları
Dünyanın en iyi sörf noktalarını araştırdık. İşte en iyi dalgaları yakalamak ve seyahatlerine macera katmak isteyenler için dünyanın en iyi sörf noktaları:

Sörf yapmak bir çok birey için günlük hayatın stresini atmak ve her şeyden uzaklaşmak için mükemmel bir ilaç. Bu nedenle sörf tutkunları dünyanın her yerindeki sörf noktalarını gezerek en iyi dalgayı yakalama arayışında.Tabii en iyi sörf noktasını bulmak yalnızca en iyi dalgayı yakalamak anlamına gelmiyor, aynı zamanda gezmeye ve keşfetmeye değer yerleri de aradan çıkarmanızı ve gezinizi daha verimli kılmanızı sağlıyor.

Dünyanın en iyi sörf noktalarını  araştırdık. İşte en iyi dalgaları yakalamak ve seyahatlerine macera katmak isteyenler için dünyanın en iyi sörf noktaları:

BALİ - ENDONEZYA

Bali kristal parlaklığındaki suları ve altın rengindeki kum plajları ile yeryüzünde bir cennet gibi. Antartika’dan gelen güney akıntıları sayesinde Bali kıyıları sörf için dünya üzerindeki en uygun yerlerden biri.

Haziran-eylül ayları arası Bali’de sörf yapmak için en uygun zamanlar ancak kalabalığı sevmeyen biriyseniz biraz bunalabilirsiniz. Bali’deki en uygun sörf noktaları Ceningan Point, Ewan’s Left ve Karamas Plajı.

CAPE TOWN - GÜNEY AFRİKA

Muhteşem Table Dağının manzarasıyla sörf yapmak isteyenler için Cape Town muhteşem bir nokta. Cape Town’da 150 sörf noktası bulunuyor. Haziran-ağustos ayları arası en büyük dalgaları ve rüzgarları yakalayabilmeniz için en uygun zamanlar ancak yılın her zamanı dalga bulabilmek mümkün.

CORNWELL

Cornwell sörfçülerin çok fazla bilmediği bir yer olmasına rağmen, burayı uygun bir sörf noktası olarak adlandırmak yanlış olmayacaktır. Cornwell bakir kalmış kıyıları ve hırçın dalgalarıyla ünlü bir bölge. Dalgaların en iyi kırıldığı yer ise burada yer alan sörf noktası Bude. Ayrıca Cornwell’ın kuzeyinde resiflerin bulunduğu Barrest Zawn’da sörfçüler tarafından tercih edilen noktalar arasında. Aksiyon arayanlar Box ya da Rusey plajı-Pengold’u ziyaret edebilirler. Newquay da Cornwell’ın güneyinde yer alan, popüler bir sörf noktası. Su sıcaklığı yıl boyunca 9-17 derece arasında değişiyor.

FİJİ

Fiji dost canlısı yerlileri, yıl boyu ideal kalan sıcaklığı, resifleri ve güçlü akıntılarıyla sörfçüler için senetten bir parça gibi. Fiji’de yer alan otellerin bir çoğu kendi plajına sahip, bu nedenle tek başınıza sörf yapabilmeniz pek mümkün değil. Ancak otel dışına çıkarak kendiniz için uygun bir sörf noktası bulabilmeniz de mümkün. Yanuca Adası, Castaway Adası ya da Tavarua Adası kendi kendinize sörf yapabilmeniz için uygun olabilecek birkaç sörf noktası. Beachouse, Maca’s bend, Namotu Lefts ve Vesi Passage deneyebileceğiniz diğer sörf noktaları arasında.

HAWAİ

Hawai devasa dalgaları ve muhteşem doğasıyla tercih edilebilecek en iyi sörf noktalarından biri. Hanalei Point, Hanalei, Kauai; Banzai Pipeline, North Shore, Oahu; Maui ve the Big Island plajları en tercih edilen sörf noktaları arasında; fakat Hawai’nin en iyi sörf noktası Oahu. Özellikle kış aylarında dalga boyu ve akıntı sörf yapmaya uygun boyutlarda. Ocak ayında su sıcaklığı 24 dereceye kadar ulaşabiliyor. Pier One, sörf deneyimini tek başına yaşamak ve köpek balıklarıyla dans etmek isteyenler için tercih edilebilecek bir sörf noktası.

İSPANYA

İspanya’da Pais Vasco, Cantabria, Austrias, Galicia, Andalucia gibi özellikle Akdeniz kıyısında yer alan bölgeler sörf yapmak için çok uygun. Muhteşem manzarasının yanında sıcak havası ve yüksek dalgalarıyla İspanya, ziyaretçilerine dünyanın en iyi sörf deneyimlerini sunuyor. Tüm sörf noktaları her seviyeden sörfçüye uygun olarak düzenlenmiş ancak yapısal sebeplerden dolayı genelde profesyonel ve yarı profesyonel sörfçülerin tercih ettiği bir sörf noktası İspanya. Mallorca kıyılarında ise başlangıç yapmak isteyenler için oldukça cazip yerler bulunuyor. Eylül ve ekim ayları İspanya’da sörf için en uygun zamanlar.

sorf-002.jpg

sorf1-003.jpg

sorf2-003.jpg

sorf3-003.jpg

sorf4.jpeg

sorf5-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim