• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

Dünyanın en ilginç tasarımlı süperyatı: Voronoi

Dünyanın en ilginç tasarımlı süperyatı: Voronoi
Güney Koreli tasarımcı Hyun-Seok Kim’un süperyatı Voronoi, belkide dünyanın en ilginç süperyatlarından biri. Bal peteği görünümlü sıra dışı çizgilere sahip olan yat 125 metre boyunda.

Güney Koreli tasarımcı Hyun-Seok Kim’un süperyatı Voronoi, tasarım ve yat meraklıları için belki de dünyanın en ilginç yatı. Meraklıları derinden etkileyecek olan megayatın üst güvertelerinde, Voronoi diyagramlarının düzensiz petek geometrik formları benzeri, şekiller kullanılmış.

Güney Koreli tasarımcı Hyun-Seok Kim’un eğlence amaçlı tasarladığı  Voronoi  adlı megayatın üst güvertelerinde golf sahası ve  jakuzili sıcak havuzlar bulunuyor. Yatvitrini’nin haberine göre kafes biçimli iç kapalı bahçelerde, ayrıca lüks havuzlara yer verilmiş. İç mekanlarında ise bir ev konforunu bulabilirsiniz.

Hyun-Seok Kim imzasını taşıyan Voronoi, halen konsept tasarım aşamasında. Çelik ve alüminyum malzemeler kullanılarak üretilecek olan Voronoi'de 24 konuk ağırlanabilecek. Ayrıca konuklara hizmet vermek üzere de, 32 mürettebatın konaklaması için her türlü konfor düşünülmüş. 125 metre uzunluğundaki megayatın büyük ana salonu haricinde bir barı, konuklarına en üst düzey hizmeti verebileceği donanımlı mükemmel bir mutfağı, eğlenceler için lüks diskosu ve büyük bir yemek salonu bulunuyor.

Güney Koreli tasarımcı Hyun-Seok Kim, çağdaş hatta çağın da ötesinde bir yat tasarımı için büyük bir ilgi ve tutku ile Voronoi megayatını tasarladı.  Hyun-Seok Kim, Voronoi'in tasarımında, 19. yüzyılda yaşamış Rus matematik profesörünün algoritmik diyagramından esinlendiği için, megayata bu ismi verdi. Desen tasarlanırken katı bir yüzeydeki veya kütledeki gereksiz bölümler kaldırılarak, sağlam ve çok güçlü bir yapı elde edildi. Bu yöntem ile, mühendislik olarak daha hafif ama güçlü bir form elde edildi.

Bal peteği görünümlü düzensiz kafes yapı, sıra dışı çizgilere sahip olan yatın üst güvertesinde benzersiz bir atmosfer yaratıyor.  125 metre boyundaki Voronoi 'da doğanın gerçek formları kullanılarak sıra dışı bir görünüm elde edildi..

Voronoi'ın iç mekanlarındaki lüks yaşam, yatın beş güvertesine yayılmış durumda. İç mekanındaki kapalı yüzme havuzunda, tarihi İon tarzı kolonlardan esinlenilmiş. Yine bir başka nefes kesici mekanı ise benzersiz gökyüzü terası. Botanik bahçesi ve golf sahası ise, süperyatta doğa ile iç içe yaşamak isteyenlere sunulabilecek başka özellikleri.

Tüm bu özellikler, bu sıra dışı tasarımlı megayatı anlatmak için yeterli değil. Hatta bu mega yatta acil durumlarda kullanılması düşünülen acil tahliye platformu bile çok özel bir tasarıma sahip.

voronoi.jpg

voronoi1.jpg

voronoi2.jpg

voronoi3.jpg

voronoi4.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim