• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Dünyanın en hızlı süperyatları

Dünyanın en hızlı süperyatları
Denizlerin yüzen saraylarının tek ortak noktaları ise hızları.Kimi çok katlı bir apartman yüksekliğinde, kiminin füze savunma sistemi, kiminin denizaltısı, helikopteri var. İşte onlardan bazıları...

Kimi çok katlı bir apartman yüksekliğinde, kiminin füze savunma sistemi, kiminin denizaltısı, helikopteri var. Denizlerin yüzen saraylarının tek ortak noktaları ise hızları. Denizdeki en hızlıları yatları sizin için araştırdık.

Hız tutkunu İspanyol Kralı için üretildi

Fortuna, hız tutkusuyla tanınan İspanya Kralı Juan Carlos için özel olarak üretilmiş bir yat. Üretici firma Izar'ın sahibi Javier Arce, 2000 yılında 68 deniz mili hıza ulaşarak o dönemde dünyanın en hızlı özel yatı ünvanını ele geçiren Fortuna'yı 'Denizin Formula 1 Prototipi' olarak tanımlıyor. Fortuna'nın üç Rolls Royce gaz türbini ve iki dizel MAN motoru bulunuyor. 

70 deniz mili hıza ulaşıyor

Wolrd is not Enough, Amerikalı iş adamları John Staluppi ve John Rosaati tarafından, dünyanın en güzel ve en hızlı yatlarını üretmek amacıyla, 1998 yılında kurulan Millenium Super Yachts'ın ürettiği en önemli özel yat. Kapalı alanlarını Evan K. Marshall'ın tasarladığı, ünlü gemi mimarı Frank Mulder imzası taşıyan 10 yolcu kapasiteli Wolrd is not Enough, 70 deniz mili hıza ulaşabilen ilk ve tek yat olma özelliğine sahip. İki Paxman dizel motoru ve iki gaz türbini bulunan özel yat, tam 20 bin 600 beygir gücünde. 

Ferrari fabrikasında test edildi

118 WallyPower'ın şık tasarımı, Göteborg'taki SSPA tesisinde tabi tutulduğu su tankı ve Maranello'daki Ferrari tesindeki rüzgar tüneli testlerinin de içinde bulunduğu kapsamlı bir Ar- Ge programının sonucunda ortaya çıktı. Herbiri Rolls-Royce Kamewa jet motoruna sahip üç Vericor TF50 gaz türbini bulunan yat 16 bin 800 beygir gücünde ve yüksek ısılara dayanıklı ve hafif titanyumdan üretilmiş egzos sistemiyle dikkat çekiyor. 

Alamshar'ın üç jet motoru var

Üretimi boyunca detayları sır gibi saklanan Alamshar, ileri teknoloji benzin türnilerine sahip. Şu ana kadar başka hiçbir yatta kullanılmayan eşsiz bir itme gücü sistemine sahip olan Alamshar, 65 deniz mili maksimum hıza ulaşabiliyor. Altı gaz türbini, üç jet motoru ile tüm zamanların en yüksek donanımına sahip süper yatlarından biri. Bir çok deneme yolculuğuna çıkan, sayısız teste tabi tutulan Alamshar, hala yüzünü çok fazla gösteren bir yat değil. 

Efsane yarışçı tarafından üretildi

Gentry Eagle, hemen her sürat rekorunu kıran, birçok rekoru hala elinde bulunduran efsane yarışçı Tom Gentry tarafından inşa edildi. Sürat motoru yarışlarının en önemli etkinliği olarak değerlendirilen Atlantik'in en hızlı parkuru Blue Riband'ı kazanma arzusu ona, 34.1 metre uzunluğundaki, 11,500 beygir gücündeki Gentry Eagle'ı tasarlamak ve üretmek için gereken motivasyonu sağladı. Gentry ve oğlu Norman Gentry'nin de aralarında bulunduğu 5 kişilik ekibi, 1989 yılında parkuru 62 saat ve 7 dakikalık zamanla tamamlayarak Richard Branson'a ait olan rekoru kırmayı başardı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim