• BIST 13963.4
  • Altın 6685.02
  • Dolar 48.646
  • Euro 56.1551
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 23 °C

Dünyanın en büyük mercan resifi yok olmanın eşiğine geldi

Dünyanın en büyük mercan resifi yok olmanın eşiğine geldi
Dünyanın en renkli doğal alanlarından Büyük Set Resifi rengini kaybediyor. Uzmanlar, resifin yarısından fazlasının beyaza döndüğü konusunda uyarıyor.

Yeni yayımlanan bir Axios raporuna göreyse, iklim değişikliğinin sebep olduğu ısı dalgaları sebebiyle dünyanın en büyük resif sistemi olan Büyük Set Resifi rengini kaybediyor.

Webtekno'nun haberine göre bilim insanları, Büyük Set Resifi’nin altıncı kitlesel ‘ağarma’ olayından muzdarip olduğu konusunda uyarıyor.

Resifin canlı renklerini kaybederek beyaza dönmesi, yani ‘ağarma’, bir süredir endişelendirici boyuttaydı.

Resifin beyazlamasına dair Avustralya Deniz Bilimleri Enstitüsü'nden mercan biyoloğu Neal Cantin, "Havadan görebildiğimiz canlı mercan örtüsünün yarısından fazlası tamamen beyaza boyanmış ve pembe, sarı ve mavi renklerde floresan belirtileri olabilir." şeklinde ifade ediyor. Bununla birlikte daha önce çıkan raporlar, resifte yaşanan çöküş nedeniyle balık çeşitliliğinin azaldığını ve balıkların da tıpkı resif gibi 'renklerini kaybettiğini' göstermişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim