• BIST 12433.5
  • Altın 6941.19
  • Dolar 43.3551
  • Euro 51.2654
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 15 °C

Düden Gölü’nün misafirleri flamingolar geldi

Düden Gölü’nün misafirleri flamingolar geldi
Konya'nın Kulu ilçesinin güneyinde 5 kilometre uzaklıkta bulunan Düden Gölü'nde kuraklığın ardından bu yıl yağışların etkili olmasıyla gölde su seviyesi yükseldi.

Havaların ısınmasının ardından, önemli göç yollarını üzerinde bulunan Düden Gölü, misafirleri olan başta flamingo olmak üzere göç kuşlarını ağırlamaya başladı. Üreme alanları olan Tuz Gölü‘ne yakın bir noktada bulunan ve önemli bir habitat olan Düden Gölü‘ne flamingoların gelmesi, bölgenin doğa harikası görüntüsüne ayrı bir güzellik kattı. 1992 yılında koruma altına alınan gölde 170'in üzerinde kuş türünün barındığı biliniyor.

Göl Değirmenözü çayı, çevresindeki pınarlardan ve ilçenin arıtma tesisinden gelen atık su ile beslenmekte. Yaban kazları, ördek, angut, karabatak, dikkuyruk gibi kuşların barınma yeri olan Düden Gölü‘nde, flamingo kolonilerinin de gelmesiyle büyük canlılık yaşandığını gözlendi. Geçtiğimiz sene tamamen kuruma noktasına gelen Düden Gölü, yağışların artmasıyla göldeki su seviyesinin yükselmesiyle göç kuşlarının uğrak yeri olmasına devam ediyor.

DENİZ HABER AJANSI
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim