• BIST 9733.17
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

Dr. Kpt. Barış Kuleyin ‘Doçent’ unvanı aldı

Dr. Kpt. Barış Kuleyin ‘Doçent’ unvanı aldı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde görev yapan Barış Kuleyin’in Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın kararıyla “Yönetim ve Strateji” bilim dalında “doçent” unvanı almaya hak kazandığı öğrenildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2000 mezunu ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde görev yapan Barış Kuleyin, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın kararıyla “Yönetim ve Strateji” bilim dalında “doçent” unvanı almaya hak kazandı.

1978 Sivas doğumlu olan Doç. Dr. Kpt. Barış Kuleyin, 2000 yılında lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde tamamladı.

Çeşitli gemilerde uzakyol vardiya zabitliği görevi yaptıktan sonra askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG Van gemisinde seyir subayı olarak yaptı.

Askerlik hizmetinden sonra çeşitli gemilerde ikinci kaptanlık yapan Kuleyin, 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kuleyin, doktora derecesini ise yine aynı anabilim dalında 2013 yılında elde etti.

2014 yılında DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde Yardımcı Doçentlik (Dr. Öğr. Üyesi) kadrosuna atanan Kuleyin, 29.09.2020 tarihinde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın kararıyla “Yönetim ve Strateji” bilim dalında “doçent” unvanı almaya hak kazandı.

2005 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak çeşitli kademelerde görev alan Doç. Dr. Kpt. Barış Kuleyin hala Seyir, Sürdürülebilir Deniz Ulaştırma Yönetimi, Deniz Turizmi Hizmetlerinde Emniyet ve Güvenlik Yönetim Sistemleri, Denizcilik Güvenlik Yönetimi, Lojistik Tesisler ve Süreçler alanlarında lisans ve lisansüstü düzeylerde dersler vermekte ve Denizcilik Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde akademik çalışmalarına devam ediyor.

Doç. Dr. Kpt. Barış Kuleyin ayrıca ulaştırma ve denizcilik ile ilgili çeşitli ulusal rapor ve proje çalışmaları içerisinde yer alıyor.

Kuleyin’in 2014 ve 2017 yılında yayınlanmış “Uluslararası Enerji ve Ulaştırma Koridorlarındaki Stratejik Gelişmelerin Türk Deniz Ticaretine Etkisi Üzerine Ampirik Bir Çalışma” ile “Deniz Haydutluğu Çerçevesinde Deniz Güvenliği ve Özel Deniz Güvenlik Şirketleri” başlıklı iki kitabı bulunmaktadır. Kuleyin, evli ve biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuk babası.

baris-kuleyin.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim