• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

DP World, Topaz Enerji ve Denizcilik’i satın aldı

DP World, Topaz Enerji ve Denizcilik’i satın aldı
DP World Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem, DP World'ün denizcilik lojistik hizmetlerinde dünya lideri bir operatör olma konumunu daha da güçlendiren Topaz Enerji ve Denizcilik’i satın aldığını açıkladı.

DP World, Topaz Enerji ve Deniz Limited Şirketi'ni satın aldı. DP World’ün yen satın aldığı Topaz'ı P&O Denizcilik Hizmetler'ine entegre edeceği belirtildi.

DP World, deniz lojistiği taşımacılığı yapan Topaz Enerji ve Denizcilik'i bünyesine kattı. 2012'den beri Topaz'ın CEO'su olan René Kofod-Olsen satın almayı doğruladı.

Topaz Energy and Marine'i  bünyesine katan DP World’ün  satın alma işlemi için 1 milyar ABD doları  ödeme yapacağı belirtiliyor. Topaz Energy and Marine, Rönesans Hizmetleri ve fonun Standard Chartered'in özel sermaye departmanının bir parçası olan Affirma Capital’in bir şirketi ve  DP World gibi Topaz da Dubai'de bulunuyor.

Topaz, küresel enerji endüstrisinde lider uluslararası lojistik şirketi olarak tanınıyor ve şirket, ağırlıklı olarak Hazar Denizi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (ODKA) ve Batı Afrika bölgelerinde olmak üzere 117 gemiden oluşan modern ve çok yönlü bir filo işletiyor.

DP World Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem, DP World'ün denizcilik lojistik hizmetlerinde dünya lideri bir operatör olma konumunu daha da güçlendiren Topaz'ı  satın alındığını açıkladı. Suleyam DP World Group’un son yıllarda, deniz lojistiği sektörüne yatırım yaptığını açıkladı.

DP World Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem,"Bu son satın alma, dünya genelinde 300'den fazla gemiyi barındıran P&O Denizcilik Hizmetlerimizin, POMS'un faaliyetlerini tamamlıyor. Bu yenilikçi yaklaşımın, artan ölçekle birlikte, Topaz ve P&O Denizcilik Hizmetlerinin bir araya getirilmesinde verimlilik ve kazanç artışı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu yeni ortaklık DP World'ün yeni iş alanlarını daha kapsamlı bir şekilde keşfetmesine, örneğin Doğu-Batı ticaret koridorunda Azerbaycan üzerinden transit geçiş hacimlerini artırmaya kapı açıyor." dedi.

Topaz’ın BP, Chevron, Dragon Oil, Dubai Petroleum, ExxonMobil ve Tengizchevroil dahil olmak üzere önde gelen uluslararası ve ulusal petrol şirketleri ile uzun süredir devam eden ilişkileri bulunuyor.

Nakliye şirketlerini bünyesine katan DP Word geçen yıl ağustos ayında, Danimarkalı havayolu şirketi Unifeeder'i sermaye fonu Nordic Capital'den aldı. Daha sonra, P&O Denizcilik Hizmetleri de Şubat 2019 tarihli bir anlaşmada birleştirildi.

DP World’ün yeni satın aldığı Topaz'ı P&O Denizcilik Hizmetleri'ne entegre edeceği belirtildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim