• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

DP World, Senegal'deki Ndayane Konteyner Limanı’nın inşasına başladı

DP World, Senegal'deki Ndayane Konteyner Limanı’nın inşasına başladı
DP World'ün Senegal’de 1 milyar doları aşan yatırımla Ndayane Konteyner Limanı’nın inşasına başladığı öğrenildi.

Dubai merkezli liman işletmecisi DP World, Senagal’in başkent Dakar’a yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan Ndayane’de düzenlenen törenle 1.13 milyar dolarlık Ndayane Konteyner Limanı inşasına başladı.

Törene Senegal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Macky Sall, DP World Grup Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem'in yanı sıra Senegal hükümeti yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, düzenlenen törende yaptığı konuşmada “Bu mega projeyle ekonomimizin yapısal dönüşümüne hazırız” diyerek şunları kaydetti:

“Modern, kaliteli liman altyapısının geliştirilmesi, ekonomik kalkınma için hayati önem taşıyor. Ndayane Limanı ile Senegal, ülkemizin Batı Afrika'da önemli bir ticaret merkezi ve giriş kapısı olarak konumunu güçlendirecek son teknoloji liman altyapısına sahip olacaktır. Yerel işletmeler için önemli ekonomik fırsatların kilidini açacak, istihdam yaratacak ve Senegal'in yabancı yatırımcılar için çekiciliğini artıracaktır. DP World ile işbirliğimizi, Dakar Limanı'ndaki konteyner terminalinin işletilmesiyle şimdiden harika sonuçlar elde eden bu projeye genişletmekten memnuniyet duyuyoruz.”

DP World Grup Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed bin Sulayem ise, şunları söyledi:

“Bugün, ilk taşın atılması sadece inşaatın başlangıcını değil, aynı zamanda Sall'ın vizyonunu gerçeğe dönüştürüyor. Küresel ticaretin önde gelen sağlayıcısı olarak tamamlanması gelecek yüzyılda Senegal'in gelişimini destekleyecek olan bu liman projesine tüm uzmanlığımızı, teknolojimizi ve kabiliyetimizi getireceğiz. Bize duyulan güven ve itimat için Başkan Sall'a, hükümetine ve Liman Otoritesi’ne teşekkür ediyoruz."

DP World, Aralık 2020’de yeni derin su limanının geliştirilmesi için Senegal Hükümeti ile bir anlaşma imzalamıştı.

Liman, Dakar Liman İdaresi (PAD) ile Dubai merkezli lojistik sağlayıcı arasındaki ortak girişim olan DP World Dakar tarafından inşa edilecek. Ayrıca anlaşmaya göre DP World, 300 hektarlık konteyner terminalini inşa edecek ve işletecek.

Firma, limandaki kara ve deniz altyapısının finansmanından, tasarımından ve geliştirilmesinden de sorumlu olacak. İlk aşamada DP World, 840 metre rıhtım ve 366 metre uzunluğa kadar olan gemileri yönetebilecek 5 kilometrelik bir deniz kanalı geliştirecek.

liman-1-014.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim