• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Donanmanın 'Hayalet Gemisi Hopaport'ta ziyaretçileri büyüledi

Donanmanın 'Hayalet Gemisi Hopaport'ta ziyaretçileri büyüledi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG TEKİRDAĞ (P-1207) Yeni Tip Karakol Gemisi, HOPAPORT’a demir atarak halkın ziyaretine açıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG TEKİRDAĞ (P-1207) Yeni Tip Karakol Gemisi, HOPAPORT’a demir atarak halkın ziyaretine açıldı.

HOPAPORT’a demir atma işlemleri tamamlandıktan sonra Gemi halkın ziyaretine açıldı. Daha sonra Gemi komutanı Deniz Yüzbaşı Ömer Süzer beraberinde Deniz Teğmen Fuat Aksoy ve Asb. Kd. Bşvş. Mehmet Bulut ile birlikte Belediye Başkanı Taner Ekmekçi’yi makamında ziyaret ettiler.

Başkan Taner Ekmekçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendisinin de Denizcilikten geldiğini ifade ederek Hopa hakkında ve Belediye çalışmaları hakkında misafirlerine bilgi verdi.

Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Ömer Süzer’de Karadeniz Uyum Hareketi kapsamında bölgede bulundukları ve belirli program dahilinde limanları ziyaret ettiklerini, Hopa’yı da ziyaret etmekten son derece memnun olduklarını ifade ederek sıcak karşılama için Başkan Ekmekçi’ye teşekkür ettiler.

Ziyaret sonrasında Başkan Ekmekçi misafirlerine Hopa hatırası hediyeler verirken, Gemi komutanı da Başkan Ekmekçiye ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdiler.

Görüşme sonrasında TCG Tekirdağ P1207 Komutanı Ömer Süzer Başkan Ekmekçi’ye öğle yemeği davetlerinde bulundular.

TCG Tekirdağ komutanlık görevinde bulunan Ömer Süzer’in davetleri üzerine Hopa Muharip Gaziler Derneğiyle birlikte Tekirdağ P1207’de yemek ikramlarında bulunuldu.

Belediye Başkanı Taner Ekmekçi Hopa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şükrü Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri Gaziler ile birlikte gemi ziyareti gerçekleşti. Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Ömer Süzer’den TCG Tekirdağ P1207 hakkında bilgi alan denizci Başkan Ekmekçi Gemi ziyareti ardından beraberindekilerle birlikte gemiden ayrıldılar.

AYNI ÖZELLİKLERE SAHİP…

Oluşturulan radar kesit alanı sayesinde Tekirdağ Karakol Gemisi'nin radara yakalanma riskinin en aza indirilebildiğinden dolayı Hayalet Gemi diye anılan TCG TEKİRDAĞ (P-1207)  "Eğitim ve tatbikatlarda büyük başarı sağlıyor.  Gemi özellikleri itibariyle hayalet olarak adlandırılmayı hak ediyor. Dünyadaki en gelişmiş ülkelerin sahip olduğu en gelişmiş gemilerle yetenek olarak hemen hemen aynı özelliklere sahip. Türkiye'de üretilip, yerli yazılımlar kullanılarak görevini icra eden 'Hayalet Gemi' 4 Ocak 2013 tarihinde Donanmaya teslim edildi. Gemide 36 personel bulunuyor." dedi.

DONANMANIN GÖZBEBEĞİ…

HOPAPORT’a demir atan ve deniz gücünün gözbebeği konumundaki gemi hakkında görevli komutanlardan bilgi alan vatandaşlar ise, "Günlük hayatta alışkın olduğumuz bir durum değil. Ancak gemiyi çok beğendik. Türk yapımı olması ve denizlerde gücümüzün olduğunu hissetmek bize ayrı bir gurur yaşattı. Tek kelimeyle muhteşem" dediler.

1-(1)-002.jpg

1-(3)-(1).jpg

1-(6)-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
05 Şubat 2020 Çarşamba 13:15
13:15
Özellikle denizcilikle ilgili yazılarda. böylesine hoşlukları bari siz yapmasanız. Askerlikte temenniye yer var mıdır efendim?
Hayalet gemiymiş.Ay,ümmet-i Muhammedi korkutmayın sabah sabah.Umarım düşmanlarımız daha da çok korkmuştur.
77.12.160.180
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim