• BIST 10225.48
  • Altın 4303.573
  • Dolar 40.2191
  • Euro 46.6919
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 35 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 29 °C

Donan Tuna nehri, buzlardan temizleniyor

Donan Tuna nehri, buzlardan temizleniyor
Sırbistan'da son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle donan Tuna, Sava ve Tisa nehirlerindeki buz kırma çalışmaları devam ediyor.

Sırbistan'da son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle donan Tuna, Sava ve Tisa nehirlerindeki buz kırma çalışmaları devam ederken, buz kütlelerini kıran Sırbistan gemilerine Macaristan'dan da yardım geldi.

Sırbistan Şehirçilik, Ulaşım ve Altyapı Bakan Yardımcısı Veljko Kovacevic, donan nehirlerin deniz ulaşımına kapalı olduğunu belirterek, dün Macaristan'dan Sırbistan'a ulaşan buz kırma gemilerinin bugün göreve başladığını ifade etti.

Kovacevic, bu gibi sorunlarla daha kolay başa çıkabilmek için buz kırıcı iki gemi satın alınması gerektiğini söyledi.

Macaristan'dan buz kıran dev gemilerin yardımı konusu, Sırbistan, Hırvatistan ve Macaristan yetkililerinin katıldığı üçlü görüşmede kararlaştırıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim