• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Kariyer Günleri sona erdi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Kariyer Günleri sona erdi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2017 Bahar Kariyer Günlerinin son oturumu 13 Nisan Perşembe günü Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2017 Bahar Kariyer Günlerinin son oturumu 13 Nisan Perşembe günü Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

13.04.2017 Perşembe günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Bilge Çetin’in yürüttüğü oturuma;   Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Onur ve Yönetim Kurulu Üyesi D.E.Ü Denizcilik Fakültesi Mezunu Ömer Örtel; SCOT Gemi İşletmeciliği A.Ş. Kiralama Müdürü D.E.Ü Denizcilik Fakültesi Mezunu Kerem Alok ve Pelikan Denizcilik ve Ticaret Ltd.Şti adına Gemi Alım Satım (S&P) Brokeri D.E.Ü Denizcilik Fakültesi Mezunu İsa Temel katıldı. 

Doç. Dr. İsmail Bilge Çetin, konuşmacılardan Brokerlik mesleği, gemi kiralama ve brokerlik faaliyetleri konularında öğrencilere bilgi paylaşımında bulunmalarını isteyerek oturumu başlattı ve sözü ilk olarak Şinasi Onur’a bıraktı. Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur sunumunda, brokerliğin uluslararası bir sektörde 7/24 çalışılan, gönül verilmesi gereken bir meslek olduğunu vurguladı. Öğrencilerin İngilizcelerini üst seviyeye çıkarmadan bu mesleğe kesinlikle atılmamaları gerektiğini ifade etti. Tüm mesleklerde olduğu gibi bu mesleğin de başlangıcının çıraklık olduğunu, öğrencilerin başlangıçta yapacakları bazı işlerden sıkılmamaları ve iyi gözlem yapmaları gerektiğini belirtti. Daha sonra başkanlığını yaptığı Gemi Brokerleri Derneği’nin faaliyetlerinden bahsetti. Arabuluculuk ve ikna kabiliyetinin ön planda olduğu brokerliğin farklı türlerini açıklayarak sözü Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ömer Örtel’e bıraktı. 

Ömer Örtel ise kuru dökme yük piyasasında broker olmanın avantajlarını belirterek öğrencilere ticaretin ve denizciliğin her zaman mesaisi yoğun bir meslek olduğunu, kendisine bir günde gelen 2500 adet e-posta ile örneklendirerek açıkladı. Sektörde rakip sayısının arttığını, fakat öğrencilerin imkanlarının da o ölçüde arttığını belirterek, bu yoğunlukta insan ilişkilerini geliştirerek ve karamsarlığa kapılmadan hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Sektörde denizcilik eğitimi almış insanlar olarak “ne kadar çok olursak, o kadar güçlü oluruz” şeklinde eğitime ve birlikteliğe vurgu yaptı.  

SCOT Gemi İşletmeciliği A.Ş. Kiralama Müdürü Kerem Alok, öncelikle çalıştığı şirketini, gemileri ve kendini tanıttı. Tanker brokerliği işletmelerinin en önemli işinin geminin ambarını değil zamanını satmak olduğunu belirterek, müşterinin yükü için hızın önemli olduğunu ifade etti. Bu mesleği seçecek olan öğrencilerin öncelikle kendi kariyerlerinde çok fazla zaman harcamaları, ustaları izlemeleri, çevre edinmeleri ve deneyim edindikten sonra gerçekten tanker brokeri olabileceklerini belirtti. Sektörün iletişim yoğun olduğunu, uluslararası kurallarda, İngilizce yazışma ve konuşmalarda en ufak hatanın brokerlik kariyerinde sıkıntı yaşatacağını belirterek mesleğin önemli noktalarına vurgu yaptı.  

Pelikan Denizcilik ve Ticaret Ltd.Şti adına Gemi Alım Satım (S&P) Brokerliği yapan D.E.Ü Denizcilik Fakültesi Mezunu İsa Temel ise kendi mesleğinin diğer yük brokerleri gibi çok yoğun olmadığını, aksine durağan bir iş yapısı olduğunu belirtti. Diğer brokerler günde ayda en az iki-üç gemi/ yük bağlantısı yaparken kendisinin yılda 2-3 gemi satmasının bu iş için normal olduğunu belirtti. Fakat gemi alım satım brokerliğinde satılacak geminin altı ay gibi bir süre takibinin gerekliliğini, armatöre verilen bilgilerin fazlasıyla önemli ve dikkatlice hazırlanmış olması gerektiğini belirterek işin zorluklarını açıkladı. Dünya coğrafyasına hakim olmayanın brokerlik mesleğinde başarılı olamayacağını belirterek öğrencilerin öncelikle gemi ve yüklerin bulundukları yerleri takip etmeleri ve bunu ilgili ve meraklı bir şekilde devam ettirmeleri gerektiğini vurguladı. Bu meslekte eğer gerçekten emek harcarsanız, karşılığını da mutlaka belli bir zaman sonra alırsınız diyerek sözlerini tamamladı.  

Tüm konuşmacılar öğrencilerin staj arayışlarında destek olacaklarını belirttiler ve oturumun son kısmında öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından organizasyonda görev alan Denizcilik Kulübü üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.  

kariyer_gunleri_1.jpgkariyer_gunleri_2.jpgkariyer_gunleri_3.jpgkariyer_gunleri_4.jpgkariyer_gunleri_5.jpgkariyer_gunleri_6.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim