• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 22. Kış Kariyer Günleri başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 22. Kış Kariyer Günleri başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen, Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin ilk haftası 20-24 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen, Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin ilk haftası 20-24 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

22 farklı denizcilik kurumundan temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen  22. Geleneksel Kış Kariyer Günleri öğrenciler ve sektör temsilcileri arasında fikir alışverişlerine ortam yarattı.

Kış kariyer günlerinin ilk haftasında İnce Denizcilik, Chemfleet, UN Ro-Ro, Omikron Crew Management, ARKAS, Yasa Denizcilik, MSC, ATA Offshore, Beşiktaş ve Zenith şirketlerinin yöneticileri ve temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliğinin ilk günü İnce Denizcilik’in oturumu ile başladı. İnce Denizcilik’ten Kaptan Gözde Turan ve Kaptan Musa Çıbıroğlu oturuma konuk olarak şirketin misyonu, vizyonu ve filosu hakkında bilgiler verdi. Sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Musa Çıbıroğlu ve Gözde Turan, aynı zamanda öğrencilere staj konusunda ve çıkmak istedikleri gemiler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Etkinliğin ikinci oturumunda Chemfleet Şirketi adına Kaptan Mahir Adalı, Cihan Deniz Canlı, Önder Güler ve Mustafa Sayköse öğrencilerle ve sektör temsilcileriyle buluştu. İlk olarak Chemfleet’in tanıtım videosu izlendi. Video sonunda Mahir Adalı denizcilik ve kimyasal tanker taşımacılığı hakkında konuşma yaptı. Cihan Deniz Canlı sektörün ikinci ve birinci zabitana ihtiyacının olduğunu belirtti. Zamansız olarak denizciliği bırakmanın hem şirkete hem de sektöre zor durumlar yaşattığını ifade etti.

Etkinliğinin ilk günü U.N Ro-Ro oturumu ile sonlandı. UN. Ro-Ro’ dan Kaptan Hüseyin Geyik şirketin tarihsel sürecinden bahsetti. İşe alım ve eğitim politikalarından bahseden Hüseyin Geyik İngilizce sınavı, mesleki sınavlar, simülatör programları vb. programlar işe alım sürecinde önemli bir kriter olduğunu belirtti. 

Etkinliğin ikinci günü; OMIKRON oturumu ile başladı. OMIKRON’u temsilen Kaptan Berk Zincir ve Kaptan Özgür Alemdağ konuk oldu. Özgür Alemdağ, yapmış olduğu staj ve iş deneyimleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Tanker taşımacılığının risklerini, gemi kiralama koşulları ve süreçleri, şirketin işleyişi ve oryantasyon sistemi hakkında konuştu.

Etkinliğinin üçüncü gününde ise ARKAS Holding temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.. ARKAS Holding adına Personel Müdürü Yardımcısı Recai Bayramoğlu, Kaptan İbrahim Yayla ve Kaptan Alper Akpeçe katıldı. Alper Akpeçe şirketin tarihçesi hakkında bilgi verdi. Şirketin şu anda sahip olduğu gemiler, taşıdıkları bayraklar ve gemi personeli hakkında konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde övgüyle söz eden Alper Akpeçe DEÜ öğrencileriyle çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Etkinliğin üçüncü gününün ikinci ve son oturumuna, Yasa Denizcilik konuk oldu. Yasa denizcilik adına Kaptan Muammer Bıçakçı ve Kaptan Faruk Cevahir katıldıç Kaptan Muammer Bıçakçı öğrencilere stajlar hakkında tavsiyeler verdi. Tanker taşımacılığının zorluğundan bahseden Muammer Bıçakçı, genç bir filoya sahip olduklarını belirtti. 

Etkinliğin dördüncü gününün ilk oturumu, MSC Holding ile başladı. MSC Holding adına Kaptan Erkan Önder ve Aycan Gürleyen katıldı. Aycan Gürleyen MSC’nin tarihi sürecinden bahsederek, dünden bugüne şirketin gelişimini aktardı. Birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını belirtti. Kaptan Erkan Önder sahip olduğu gemilerin yeterli olmadığını önümüzdeki süreçte yeni gemiler almayı düşündüklerini belirtti.

Etkinliğin dördüncü gününün ikinci ve son oturumu, ATA Offshore ile başladı. ATA Offshore adına Kaptan Ali Burçin Eke, Kaptan Ahmet Emin Atalay, Ayça Çelebi ve Ahmet Yipelli katıldı. Ali Burçin Eke ve konuklar şirket ve kendileri hakkında bilgi verdi. Şirketin işleyişi ve yaptıklarından söz eden Eke, açık deniz römorkörlerinde normal bir gemideki insan sayısı kadar personel bulundukları ama şartlar gereği çalışma koşullarının biraz daha sert olduğunu belirtti. 

Etkinliklerinin beşinci günü Beşiktaş Denizclik’in sunumuyla başladı. Beşiktaş Denizcilik adına İnsan Kaynakları Müdürü Kaptan Niyazi Kocabey katıldı. Niyazi Kocabey, Beşiktaş Denizcilik olarak farklı sosyal aktivitelerine katıldıklarını, sosyal sorumluluk projelerinde katkıda bulunduklarını belirtti..

Etkinliğin beşinci gününün ikinci ve son oturumunun konuğu Zenith Denizcilik oldu. Zenith Denizcilk adına Kaptan Saygın Suner katıldı. Şirketin genç bir filoya sahip olduğunu ifade etti. Geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da filolarında artışa gideceklerini düşündüklerini söyledi. Stajyerlerine gemide bir eğitim programı uyguladıklarını söyledi. 

22. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin 2. Haftası ise 27 Kasım- 1 Aralık 2017 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

deü1-001.jpgdeü2-002.jpgdeü3-001.jpgdeü_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim