• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri tamamladı

Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri tamamladı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir çıkarma gemisi ve üç karakol gemisinin katılımı ile Doğu Akdeniz’de deniz eğitimlerin tamamladığını açıkladı.

TSK, "Akdeniz Bölge Komutanlığı Şehit İşçi Cumali Akman Taktik Tatbikatı-01/18” kapsamında bir çıkarma gemisi ve üç karakol gemisinin katılımı ile Doğu Akdeniz’de deniz eğitimlerini tamamladığını bildirdi:

"22 Mart 2018 tarihinde;

1. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı:       

a. Karadeniz’de muhtemel terör ve yasa dışı faaliyetlerin caydırılması ve Türk boğazlarının güvenliğine katkıda bulunmak maksadıyla icra edilen Karadeniz Uyum Harekâtı kapsamında; bir karakol gemisi keşif gözetleme icra etmiş, bir fırkateyn keşif gözetleme icra etmektedir.

b. Doğu Akdeniz’de; Türk Deniz Yetki Alanlarında denizde durumsal farkındalığa sahip olmak, deniz güvenliğine katkı sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerini korumak maksadıyla icra edilen Akdeniz Kalkanı Harekâtı kapsamında;   

(1) İki korvet keşif gözetleme icra etmiştir.    

(2) Bir denizaltı karakol icra etmektedir.

c. “Akdeniz Bölge K.lığı Şehit İşçi Cumali AKMAN Taktik Tatbikatı-01/18” kapsamında bir çıkarma gemisi ve üç karakol gemisinin katılımı ile Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri icra edilmiştir.       

ç. Yasaklanmış silah ve malzemenin Lübnan kara suları ve limanlarına girişini tespit etmek maksadıyla, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı’na iştirak eden bir korvet Lübnan açıklarında karakol icra etmektedir.

d. TCG PREVEZE; NATO’nun DYNAMIC MANTA-2018 Tatbikatı sonrasında liman ziyareti maksadıyla Durres/Arnavutluk’a intikal etmiştir.       

e. Deniz haydutluğu ve denizde silahlı soygun ile mücadele ve küresel deniz ticareti ile açık denizlerin serbestliği ilkesinin korunması maksadıyla; TCG GELİBOLU Aden Körfezi’nde Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekâtı icra eden Birleşik Görev Kuvveti-151’e yardımcı destek görevi icra etmektedir.       

f. Yasaklanmış silah ve malzemenin Lübnan kara suları ve limanlarına girişini tespit etmek maksadıyla, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı’na iştirak eden bir korvet Lübnan açıklarında karakol icra etmektedir.       

g. Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında bir deniz helikopteri tarafından keşif gözetleme uçuşu icra edilmiştir.       

ğ. Harekât eğitim faaliyetlerinde toplam 25 gemi seyir icra etmiştir.   

2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı:   

Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edilmiştir."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim