• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 5 °C

DÖDER’in ‘Limancılık Eğitimi' binlerce öğrenciye ulaştı

DÖDER’in ‘Limancılık Eğitimi' binlerce öğrenciye ulaştı
Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) ve Marport Liman İşletmeleri işbirliğiyle düzenlenen "Limancılık Temel Bilgiler Eğitimi” öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Toplamda 20 bin görüntülenmeyi aşan eğitim, 4 gün sürdü.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Limancılık Temel Bilgiler Eğitimi”, geçtiğimiz yıllarda yüz yüze ve sınırlı bir kontenjan ile yapılırken bu sene pandemi sürecinden dolayı online ortam üzerinden gerçekleşti. Kontenjan sınırı bulunmayan eğitimde tüm öğrenciler faydalanabilme imkanı buldu.

Eğitimin ilk gününde İş Geliştirme ve Operasyonel Eğitimler Yöneticisi Tolga Özbey öğrenciler ile beraberdi. Özbey, liman çeşitleri, konteyner tip, durum ve kategorileri, konteyner elleçleme ekipmanları ve konteyner operasyonları başlıklarıyla limancılığı genel hatlarıyla ele aldı.

Eğitimin ikinci gününde Planlama Yöneticisi Can Ünal öğrenciler ile buluştu. Gemi ve saha operasyon eğitimini aktaran Ünal, limanlarda bulunan blok ve istifleri, konteyner sahasının nasıl kurulduğu ve ne gibi stratejilerin uygulandığını, saha adreslerini ve saha trafiğini de ele alarak gemi ve saha operasyonlarını genel hatlarıyla öğrencilere aktardı.

Eğitimin üçüncü gününde CFS ve Ambar Operasyon Müdürü Gökhan İris yer aldı. İris, CFS operasyonlarının yanı sıra kapı operasyonlarını da ele aldı. Öğrenciler alınan bilgiler dahilinde kapı tanımını yapabilme ve kapı çeşitlerini, Kapı giriş ve çıkış sürecinde kapı operasyon birimi tarafından gerçekleştirilen süreç adımlarını, CFS sahasında verilen operasyon hizmetlerini, taşeron firma personellerinin limanda üstüne düşen sorumlulukları ve daha birçok konuya ilişkin bilgi sahibi oldular.

Eğitimin dördüncü ve son gününde ise iki oturum gerçekleşti. Birinci oturumda Ticari Tarife Şefi İsmail Kaymakçıoğlu sunumunu gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ticari tarife eğitimi sonrasında öğrenciler limanlarda bulunan gemilere konteyner ve açık yüklere verilen hizmetler sonrasında fatura tahakkuk ve tahsilatlarının yapıldığı ticari tarife departmanı hakkında bilgi sahibi oldular.

 İkinci oturumda ise CFS ve Ambar Operasyon Yöneticisi Bahadır Özakbulut sunumunu gerçekleştirdi. Ambar operasyonlarını tüm detayları ile aktaran Özakbulut, konteyner iç dolum ve boşaltım, geçici depolama alanları gibi başlıkların yanı sıra öğrencilere ambar operasyonlarında kullanılan  beyanname ve tutanak örneklerini de göstererek sunumunu destekledi.

Yapılan sunumun ardından operasyon sürecini video kayıtlarıyla öğrencilere aktaran Özakbulut, limanlarda işleyiş hakkında henüz bilgisi olmayan öğrencilere görsel olarak da aktarmış oldu.

egitim_1-016.jpgegitim_2-016.jpgegitim_3-012.jpg

DENİZ HABER AJANSI  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim