• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Didim'de denizcilik akademisi kuruldu

Didim'de denizcilik akademisi kuruldu
Didim Yelkencilik ve Yatçılık Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan, kulüp bünyesinde denizcilik eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, D-Marin iş birliğiyle Denizcilik Akademisi kurduklarını, eğitimlerin sürdüğünü kaydetti.

Didim Yelkencilik ve Yatçılık Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan, kulüp bünyesinde denizcilik eğitimlerinin devam ettiğini belirterek, D-Marin iş birliğiyle Denizcilik Akademisi kurduklarını, eğitimlerin sürdüğünü kaydetti.

Baylan, kulüp olarak sosyal sorumluluk çalışmaları da yapacaklarını belirterek, Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Amatör denizcilik yeterlilik belgesi eğitimleri ve sınavları da yapacaklarını söyledi.

Didim Yelkencilik ve Yatçılık Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan kurdukları Kulüp aracılığıyla Didim halkını denizle kucaklaştırmak istediklerini söyledi Baylan yaptığı açıklamada

"Kuruluş amacımız Didim halkını denizle buluşturmak, milli yelkenci yetiştirmek idi. Bu yolda öğrencilere optimist ve lazer dersleri verdik vermeye de devam edeceğiz. D- Marin Didim Marina ile işbirliği yaparak Denizcilik Akademisi birimi kurduk. Kulübümüz, hiçbir maddi beklenti olmaksızın, Didim bölgesinde yaşayan tüm halkımızın deniz ve denizcilik sevgisini canlandırarak, onları bir ömür boyu kullanacakları temel denizcilik bilgileri ile donatmak, marina'da bağlanmış tüm tekne sahibi misafirlerimizin ise var olan denizcilik bilgilerini pekiştirmek ve geliştirmektir. Denizlerimizi bir sonraki nesillere aynı temizlikte ve güzellikte bırakmak için bu eğitim faaliyetleri ile mümkün olan en çok sayıda kitleleri denizlerle buluşturmak istiyoruz."dedi.

Baylan Yelken sporuyla ilgili de yaptığı açıklamada " Yelken sporu; her yaştan ve herkesin yapabileceği ender sporlardan biridir. Bu sporda deniz, rüzgar, akıntı ve dalga gibi doğal dış kuvvetlerle mücadele etmeyi bilmek gerekir. Bu mücadeleyi öğrenebilmek için yaşamak, yaşamak için de deniz üzerinde vakit geçirmek gerekir. Yelken eğlenceli, sıra dışı ve yaratıcı daha çok deniz üzerinde satranç oynamaya benzer eğlenceli bir spordur. Yelken sporunu zevkli hale getiren de budur. Ben ve Yönetim kurulumuz, kulübümüz yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda eğitim faaliyetlerini hiçbir maddi kazanç ve beklenti olmadan gerçekleştirmektedir. Kulübümüze desteğini esirgemeyen D-Marin Didim Marina yönetimine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Baylan, D-Marin Didim Marinada sosyal sorumluluk projesi kapsamında Didim Yelkencilik ve Yatçılık Spor Kulübü, D-Marin Didim Marina ile işbirliği yaparak hiçbir ticari amaç gütmeyen Denizcilik Akademisi kurulmuş ve hayata geçirildiğini söyledi. Denizcilik Akademisinin kuruluş amacına değinen Baylan "Temel anlamda Denizcilik Akademisi'nin kuruluş amacı ve varlığı Deniz ve denizcilik sevgisinin pekiştirilmesi, Deniz ve denizciliği bir yaşam felsefesi olarak benimsetilmesi,

Denizcilik örf ve adetlerinin ile bilgilerinizin tekrar üzerinden geçilmesi, Tüm tekne sahiplerine ve Didim'de yaşayan deniz sevdalılarına yelken sporunu, denizi, ve doğayı sevdirmek, deniz, rüzgar, akıntı ve dalga gibi doğal dış kuvvetlerle mücadele etmelerini sağlamak,

Katılımcıların karar verme yetisini güçlendirmektir. Yukarıda belirlenen amaç doğrultusunda yüksek eğitim faaliyetleri ile Marina misafirlerinin ve Didim halkının deniz ve deniz yaşamı ile ilgili bilgi ve becerilerini arttırmak ve pekiştirmeyi hedeflenmektedir. Yukarıdaki bilgiler kapsamında 2013 yılında içerisinde Temel seyir eğitimi, Temel denizcilik eğitimleri, Temel güvenlik eğitimleri, Meteoroloji eğitimleri, Yanaşma ayrılma eğitimleri, Yelken arması ve yelken eğitimleri bulunan eğitim ve öğretim faaliyetlerini planlamış ve birinci eğitim dönemi sona ermiş bulunmaktadır" dedi.

Yelken Akademisin eğitimlerine de değinen Kulüp Başkanı Baylan "Yelken Akademisi birinci eğitim dönemi Didim içi ve Didim dışı olmak toplam 18 katılımcı ile tamamlanmıştır. Katılımcılarımız arasında Sayın Didim Kaymakam'ımız da bulunmaktadır. Birinci eğitim dönemimizde katılıcılar temel denizcilik ve seyir ve yelken konularını kapsayan toplam 12 hafta süren bir eğitime tabi olmuşlardır.

Birinci eğitim dönemimden görüntüler: Teorik eğitim, Yelken Seyri ve mekaniği teorik eğitim, Denizde uygulamalı eğitimler verilmiştir" dedi.

"ADB- AMATÖR DENİZCİLİK YETERLİLİK BELGESİ EĞİTİMLERİ VE SINAVLARI"

Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Amatör denizcilik yeterlilik belgesi eğitimleri ve sınavlarının 4 Martta yapılacağını duyuran Baylan " Yelken Akademisi Didim'de büyük eksikliği hissedilen ADF eğitimleri ve kursları sayesinde Didim'de yaşayan değerli halkımızın ve ihtiyaç duyan her misafirimizin ADB belgesi alması için federasyondan sınav yetkisi almış bulunmaktadır. Açılacak kurslar ile eğitime iştirak edecek her katılımcının yüksek bilgilerle donatılarak ADB sınavlarına girmesi ve başarılı olması hedeflenmiştir. ADB kursunun birincisi 04 Mart Pazartesi Saat: 18: 00 - 20: 00,

2013 tarihinde en az 20 katılımcı ile toplam 2 hafta sürecek eğitimler D-Marin Didim Marina, Yat Kulüp de başlayacak ve sınavı yapılacaktır."dedi.

"YELKEN AKADEMİSİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ"

Didim Yelkencilik ve Yatçılık Spor Kulübü Başkanı Erdal Baylan sosyal sorumluluk projelerine de değinerek " Yelken Akademisi tüm bu eğitim faaliyetleri yanı sıra deniz sever ve denizcilerimize edindikleri bilgi ve becerileri pekiştirmek ve pekişen becerilerin sosyal faaliyete dönüştürülerek aynı zamanda tüm deniz severlerin tanışıp kaynaşması amacı ile aşağıda belirlenen faaliyetleri hayata geçirecektir. Resmi ve özel günler kutlama seyirleri Yunan adaları kültür seyirleri, Komşu marinalar sosyal seyirleri, çevre temizlik etkinlikleri seyirleri, marina içi sosyal faaliyetler tüm deniz severleri ve denize doğaya gönül vermiş katılımcılarımızı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Denizci
28 Şubat 2013 Perşembe 23:31
Palavra
Ne Akademisi Allahaşkına ! Akademi YÖK tarafından izin alınarak kurulur. Bünyesinde akademik kariyer sahibi öğretim üyeleri olur. Bu kurstur kurs. Akademi deyip milleti kandırıyorlar,havalı laflarla.
88.253.62.199
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
28 Şubat 2013 Perşembe 12:08
Didim Denizcilik Akademisi
Başarılar dilerim. Web sayfamda başta sözlüklerim olmak üzere bazı kitaplarım "Allah Razı olsun" karşılığında bedava print out yapılabilir. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
46.197.150.72
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim