• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

DEÜ ve Arkas Holding arasında spor ortaklığı kuruluyor

DEÜ ve Arkas Holding arasında spor ortaklığı kuruluyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bernard Arcas'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir'deki gençlere yönelik sportif faaliyetlerin gelişmesi için ortak çalışma kararı aldıklarını açıkladı.

Sporun ve sporcuların bilimsel açıdan desteklenmesi, üniversite, toplum ve sanayi paydaşlarıyla entegrasyonun sağlanması için çalışmalar yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi, armatörlük, limancılık ve deniz, kara, demir, havayolu taşımacılığı gibi alanlarda faaliyet gösteren Arkas Holding ile gençlerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi ve spor branşlarındaki altyapı imkanlarını arttırılması konusunda ortak hareket etme kararı aldı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Bernard Arcas'ı ziyaret eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, ortak çalışma yapma konusunda prensip kararı aldıklarını açıkladı.

ÜNİVERSİTE, TOPLUM VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

DEÜ'nün akademik, kültürel, sanatsal faaliyetlerin yanında spora ve sporcuya önem verdiğini belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, "İzmir'in önemli kuruluşlarından olan Arkas ile yaptığımız görüşmelerin, İzmir'de yapmayı planladığımız sportif faaliyetler açısından büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Çelik, "Araştırma ve Geliştirme'nin (Ar-Ge) yanında Ürün Geliştirme (Ür-Ge) süreçlerini de teknolojinin içine katarak sosyal sorumluluk projeleri hazırlamak istiyoruz. Gençlerimizi spor faaliyetlerine yönlendirerek, ulusal ve uluslararası başarılar elde etmelerini arzuluyoruz. Hedefimiz İzmir'i karış karış gezerek, ziyaret edilmeyen firma, kurum ve kuruluş bırakmamaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak üniversite, toplum ve sanayi işbirliği ile İzmir'e katkı sağlayacağız. Bu noktada en iyiye ulaşmak için kolları sıvadık" diye konuştu.

Ziyarete katılan DEÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuğbay İnan ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Erkan Günay da, DEÜ çatısı altında yapılması planlanan çalışmaya destek vereceklerini kaydetti.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas ise, "İzmir'in kalkınması için çalışan bir aileyiz. Spora verdiğimiz önem gereğince yapılan bu görüşmeyi önemsiyoruz. İlerleyen dönemlerde bu çalışmalar çok güzel sonuçlar ortaya çıkaracak. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin spora ve sporcuya verdiği önemi biliyoruz. Biz de bu işbirliğine katkı koyma noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Gençlerin, sportif çalışmaları daha iyi şekilde yapabilmesi noktasında ekipler kurarak, İzmir ve Türk Sporunun kalkınması için harekete geçeceğiz" diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim