• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 15 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin Mezunlar Günü Etkinliği, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi

DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin Mezunlar Günü Etkinliği, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden 20 yıl ve 10 yıl önce mezun olan 2001 ve 2011 mezunları, düzenlenen fakültenin “Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği”nde bu yıl mezun olacak öğrencilerle çevrim içi buluştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi’nden 10 yıl ve 20 yıl önce mezun olan 2001 ve 2011 yılı mezunları çok yakında mezun olmayı bekleyen, 2021 yılında mezun olacak öğrencilerle buluştu.

Her yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Fakültenin Mezunlar Derneği DEFMED işbirliği ile geleneksel olarak düzenlenen Mezunlar Günü Etkinliği bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından çevrim içi katılım sağlayan toplam 45 mezunun katılımı ile gerçekleşti.

Törende DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar ve DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Erbayraktar, konuşmasında DEFMED olarak geçmişten bugüne her zaman mezun oldukları fakülteye her anlamda destek olduklarını, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle mezunlar arasında ve mezunlar ile öğrenciler arasında birlik, beraberlik, dayanışma bilinci ve ruhunu güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne DEFMED olarak bir İnovasyon Laboratuvarı kazandıracaklarını ifade eden Erbayraktar, İnovasyonun Laboratuvarı’nın kullanıma açılmak üzere olduğunu belirtti.

Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, konuşmasına törene katılan ve mazeretleri dolayısıyla katılamayan tüm 20’nci ve 10’uncu yıl mezunlarını tebrik ederek ve bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde sağlamış olduğu kolaylaştırıcılık rolü ve Fakülteye destek ve katkılarından dolayı DEFMED başkanı Orçun Erbayraktar’a teşekkür ederek başladı.

Okulun Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği’nin düzenlenişinin ilk olarak 2003 yılında Fakültenin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit tarafından başlatıldığını ve o yıldan bu güne kadar hiç aksatılmadan sürdürüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, bu tür etkinliklerin öğrenciler ile mezunlar, mezunlar ile Fakülte arasında ilişkilerin ve bağların güçlendirilmesinde ve kurumsal aidiyet duygusunun pekiştirilmesinde çok önemli rolü olduğunu belirtti.

Deveci, bu yılki Mezunlar Günü Etkinliği’ne fakültenin Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olup 20’nci ve 10’uncu yılı tamamlayan mezunların yanı sıra ilk mezunlarını 2011 yılında vermiş olan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarının da mezuniyetlerinin 10’uncu yılını tamamlamış olarak ilk kez katıldıklarını belirtti.

Gün geçtikçe büyüyen denizcilik ailesi olgusuna dikkat çeken Deveci, Lojistik Yönetimi mezunlarının da 10. yılı tamamlamak üzere sırada olduklarını söyledi.

Deveci, fakültenin her geçen gün hızla gelişmekte olduğunu belirtip bu gelişmeleri kısaca özetleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğe katılan 2001 ve 2011 mezunları kendilerini yeni mezun olacak öğrencilere tanıtarak tecrübelerini aktarıp tavsiyelerde bulundular. Keyifli anların ve hoş sohbetlerin gerçekleştirildiği etkinlik, 2021 yılında mezun olmayı bekleyen öğrencilerin mezunlara teşekkür etmelerinin ardından sona erdi.

deu_1-010.jpgdeu_2-010.jpgdeu_3-009.jpgdeu_4-009.jpgdeu_5-008.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim