• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni çevrimiçi düzenlendi

DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Töreni çevrimiçi düzenlendi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi’nin 2020-2021 Mezuniyet Töreni, koronavirüs pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2020-2021 Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni, bu yıl COVID-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreni programı Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2020-2021 öğretim yılı birincisi Buket Seçil Erkurt’un konuşmaları ile başladı. Erkurt, konuşmasında pandemi nedeniyle mezuniyet törenini geleneksel şekilde gerçekleştirilememesinden dolayı üzüntü duymakla birlikte sağlık açısından mezuniyet töreninin çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiş olmasının önemini vurguladı.

Kendisinin mezuniyet aşamasına gelmesinde emeklerini esirgemeyen ailesine ve denizcilik sektöründe kolaylıkla iş bulma konusunda desteklerini esirgemeyen hocalarına teşekkürü bir borç bildiğini ifade eden Erkurt, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin bir mezunu olmanın onuru ve gururunu yaşadığını belirtti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği (DEFMED) Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, video mesajı ile törende yapmış olduğu konuşmada mezun olan öğrencilere hitaben öğrenimleri esnasında üniversite öğreniminin yanı sıra, yaşama birey olarak tutunmayı öğrenmiş olmalarının, paylaşmayı, emek vermeyi ve sonrasında başarıyı elde etmelerinin önemli olduğunu dile getirmiş, DEFMED olarak yeni mezun kardeşlerinin mezun olmalarıyla birlikte meslektaşları olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirmiş ve her daim mezunların yanlarında olduklarını belirterek başarı dileklerinde bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, törene katılan tüm katılımcıları selamladıktan sonra fakülte olarak pandemi döneminde yaşanan güçlükleri fakülte olarak akademik ve idari çalışanlar, öğrenciler, sektör paydaşları ile hep birlikte el ele olarak aşmayı başardıklarını, bu başarıda denizcilik örf, adet, gelenek ve kültürünün önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı.

Pandemi döneminde fakültedeki bazı önemli gelişmelere değinen Prof. Dr. D. Ali Deveci, bu süreçte kendilerine destek olan kişi ve kurumlara değinerek kendilerine teşekkür etti. Öncelikle Üniversite Rektörlüğünün Fakülteye tahsis etmiş olduğu yeni alanlarla birlikte fakültenin fiziksel mekanlarının genişleyip büyüdüğünü, bunun da denizcilik eğitim-öğretim ekosistemi açısından çok önemli olduğuna değinerek, fakülteye bu olanakları sağlayan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’a şükranlarını dile getirdi.

Fakülteye tahsis edilen bu alanların eğitim-öğretim olanakları, derslikler, ekipmanlar ile donatılması gerektiğini, bu noktada İMEAK Deniz Ticaret Odası başta olmak üzere denizcilik ve lojistik sektörünün değerli firmaları ile bireysel bağışçıların Fakülteye bağışlarla destek olduklarını ifade ederek sırasıyla kendilerine teşekkür etti.

Önce fakültenin Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü’ne yeni bir “Gemi Makine Dairesi Simülatörü” bağışlamasından dolayı İMEAK Deniz Ticaret Odası’na ve Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a teşekkür eden Deveci, ardından fakülte öğrencilerinin multidisipliner olarak projeler geliştirebilecekleri “Inovasyon Laboratuvarı” olanaklarının kazandırılmasında destek olan Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği’ne ve Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar’a teşekkürlerini iletti.

Denizcilik ve lojistik sektöründe hızla yaşanmakta olan dijital dönüşümle birlikte bu alandaki eğitime daha çok önem verdiklerini dile getiren Deveci, fakülteye “Denizcilik Yazılımları ve Büyük Veri Analizi Laboratuvarı” kurma kararı aldıkları, bu laboratuvarın kurulmasında bağışta bulunan DSV Lojistik Yöneticisi Serkan Önder’e teşekkürlerini ifade etti.

Deveci ayrıca, fakülte girişinde bulunan havuzun yenilenmesi için bağışta bulunan Moda Denizcilik firmasının yöneticisi Osman Yarkın’a, fakülteye yeni tahsis edilen alandaki B1 dersliğinin donatılması için bağışta bulunan bireysel bağışçı Safiye Eke’ye, B2 dersliğin donatılması için destek olan FMS Lojistik yöneticisi ve fakültenin mezunu Bilgehan Engin’e, fakülteye uzaktan eğitim stüdyosunun kurulmasında destek olan fakültenin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit’e ve dönem başında fakülte öğrencilerine tablet bilgisayar bağışında bulunan DHL Global Forwarding China Katma Değerli Hizmetler Müdürü Zafer Engin teşekkür etti.

Prof. Dr. D. Ali Deveci, pandemi sürecinde fakültenin uzaktan eğitimde bazı önemli kazanımlar elde ettiklerini, özellikle Fakültenin çok amaçlı simülatörünü akademik ve idari personelin üstün gayretleriyle öğrencilerin ve öğretim elemanlarının 7/24 uzaktan erişimle kullanımına sunduklarını ifade etti.

Deveci, Türkiye’de denizcilik eğitiminde bir ilk olan bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti.

Bu yıl gerçekleştirilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Şura çalışmalarına da akademik olarak aktif destek verdiklerini dile getiren Deveci, mezuniyet törenine video mesajı göndererek katılımlarından dolayı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Durmuş Ünüvar’a şükranlarını iletti. 

Son olarak öğrencilerin ailelerine hitap eden Deveci, evlatlarının başarılarındandın ailelerinin ne kadar gurur duysa yeri olduğunu, onların iyi bir denizci ve lojistikçi olarak yetiştirildiğini, artık hem kendilerine hem ailelerine hem de ülkelerine ve denizciliğe değer katacak donanımların hepsine haiz olduklarını dile getirdi.

Deveci, son olarak mezun olan öğrencileri tekrar tebrik ederek mesleklerinde ve hayatlarında başarılar dileyerek daima rotalarının Mustafa Kemal Atatürk’ün rotası olması gerektiğinin altını çizdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, video mesajıyla katıldığı mezuniyet töreninde diplomalarını alarak yaşamlarının yeni bir dönemine başlayan mezunları, onların yetiştiren öğretim üyelerini ve onlara çok büyük emek ve özveride bulunan ailelerine büyük bir teşekkürü hak ettikleri belirterek mezunların en önemli destekçileri olan ailelerin bugünleri gördükleri için kutladı.

Kıran, öğrencilere hitaben salgın sürecinde ekonomilerin ayakta kalması, toplumsal ihtiyaçların temini ve tedarik zincirinde sürdürülebilirliğin sağlanması konusunda gerek gemilerde ve gerek limanlarda çalışanların çok önemli bir görevi ifa ettiğini ifade etti.

Kıran, mezun öğrencilere hitaben, iyi birer denizci ve sektörde aranılan kişiler olma hedefiyle, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni tercih etmelerinden dolayı tebrik etti.

Kıran, mezunların bilgi ve donanım seviyesi yüksek bireyler olarak sektörde daima aranılan kişiler olacaklarından emin olduğunu belirterek ülkemizin umudu ve güvencesi olan gençlerin bu güveni asla boşa çıkarmayacak ve ülkemizi daha iyiye, daha ileriye taşımak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına duyduğu inancı ifade ederek gençlerin ülkemize inanması ve sahip çıkması konusundaki temennilerini dile getirerek mezunların başarılarının daimi olması dilekleriyle sözlerini tamamladı.

2021 mezuniyet töreninin onur konuğu, DHL Global Forwarding China Katma Değerli Hizmetler Müdürü ve Denizcilik Fakültesi 1995 yılı mezunu Zafer Engin konuşmalarına başlarken varlığıyla her zaman onur ve gurur duyduğu ve mezunu olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin bu özel gününde mezun kardeşlerinin sevincini paylaşmanın kelimelerle ifade edilmesi mümkün olmayan bir mutluluk olduğunu dile getirmişlerdir.

Engin, Denizcilik Fakültesi’nin  kendi öğrenim gördüğü 26 yıl öncesindeki imkanlarıyla şu an ki imkanların karşılaştırdığında yeni mezun olan öğrenciler adına mutluluk duyduğunu ifade etti. Üyesi olmaktan gurur duyduğu 1995 mezunu döneminde edindikleri kültürü daima yaşayacağını ve yaşatacağını ifade ederek mezun gençlere deneyimleriyle ilgili paylaşımlarda bulundu.

Engin, konuşmasında “özgüven başarmanın yarısıdır” diyerek gençlerin daima kendilerine olan inancı ve güveni kaybetmemeleri, çok çalışmaları ve değişime açık olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Kısa, orta ve uzun vadeli plan yapmanın hedeflere ulaşmada önemli olduğunu ifade eden Engin, genç mezunları ve ailelerini tebrik ederek sözlerini noktaladı.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, video mesajı şeklindeki konuşmasında genç mezunları, mesleğe adım attıkları bugün sahip oldukları heyecanı, meslekleri boyunca devam ettirmelerinin gerektiği, denizciliğin bir yaşam biçimi olduğunu ve disiplin gerektirdiği vurgusunu yaparak denizciliğin en kısa zamanda en doğru kararı almayı gerektirdiğini ifade etti.

Ünüvar, gençlerin başarısızlıktan korkmamaları gerektiğini ve başarının elde edilmesi için hayallerin korkulardan daha büyük olması gerektiği vurgusunda bulunarak, genç mezunların bu güzel mesleği icra ederken ülkemize nasıl daha faydalı olabilecekleri konusu üzerine daima hassasiyetle dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından Fakültede dereceye giren ilk üç öğrencinin takdimi, yüksek onur ve onur listesine giren öğrencilerin takdimi, Denizcilik Fakültesi bölümlerinde ilk üç dereceye giren öğrencilerin takdimi,  Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi Bölümü mezunlarının sunuşu, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarının Bayrak devir teslim töreni, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarının ve Gemi makinaları işletme mühendisliği mezunlarının sunuşu, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarının mezuniyet yeminini yapmaları ile 2020-2021 Çevrimiçi Mezuniyet programı sona erdi.

deu_1-011.jpgdeu_2-011.jpgdeu_3-010.jpgdeu_4-010.jpgdeu_5-009.jpgdeu_6-005.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim