• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi ‘Gemi Makineleri Teknolojileri’ semineri gerçekleştirildi

DEÜ Denizcilik Fakültesi ‘Gemi Makineleri Teknolojileri’ semineri gerçekleştirildi
DEÜ Denizcilik Fakültesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Gemi Makineleri Teknolojileri” semineri, büyük bir katılımla gerçekleşti. Sektör temsilcileri, öğrencilere ‘Gemi Makineleri Teknolojileri’ hakkında bilgiler vererek tecrübelerini paylaştılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından düzenlenen “Gemi Makineleri Teknolojileri” seminerinin bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi.

Angora Gemicilik sponsorluğunda düzenlenen “Gemi Makineleri Teknolojileri” semineri, açılış konuşmaları ile başladı. Seminerin I. Oturumu Dr. Öğr. Üyesi Baş Mühendis Mustafa Nuran başkanlığında ABB Marine & Ports Türkiye Grup Yöneticisi İbrahim Binici, ABB Turbocharger Satış Müdürü Serkan Serbes ve Yanmar Japonya’dan Mühendis Tsuyoshi Inoue katılımlarıyla gerçekleşti.

İbrahim Binici, konuşmasında gemilerde azipod kullanımı hakkında bilgi verirken özellikle yolcu gemilerinde kullanılan azipod’un gemilerin performansını arttırdığını ve konforlu bir yolculuk sağladığının altını çizdi. Aynı zamanda gemilerin manevra kabiliyetini yükselten azipod’un bakım, tutum, arıza ve servis gibi işleri için ABB şirketinin dünya üzerinde servis ağlarının geniş olduğunu vurguladı.

untitled-43-014.jpg

Serkan Serbes ise, konuşmasına Dijital SIKO konsepti hakkında bilgi vererek bu konseptin makine verimliliğine yüzde 10’luk artış sağladığının altını çizdi. Tsuyoshi Inoue, Seçici Katalitik İndirgeme Sistemini Yanmar firmasındaki uygulamalar üzerinden açıkladı.

I. Oturum, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Çelebi’nin konuşmacılara plaketlerini takdim etmesi ile sona erdi.

Seminerin II. Oturumu, Cennet Özlem Bilir Fidan başkanlığında Ericsson şirketinden Kıdemli Yazılım Mimarı Sedat Yılmaz, Marinel Elektrik Genel Müdürü Özgür Akay  ve Kaptan Ali Ordukaya’nın katılımı ile başladı.

Sedat Yılmaz, Nesnelerin İnterneti ve Denizcilik Endüstrisi hakkındaki konuşmasında gemi üzerindeki uygulamalara örnekler vererek soğutma sistemli konteynerler ile iletişim kurulması ve makine dairlerinde bakım uzman sistemlerinin nasıl uygulanabileceğine dair bilgiler verdi.

untitled-44-010.jpg

Marinel Elektrik Genel Müdürü Özgür Akay, konuşmasında CAN ( Denetleyici Alan Ağı ) sistemini tanıtımı ile başladığı konuşmasına dizel ana makine ve sistemlerini açıklayarak devam ederek başla-durdur güvenlik sistemi ve motor başlama operasyon şemasını üzerinden bilgiler verdi.

Kaptan Ali Ordukaya, konuşmasında Dinamik Konumlandırma(DK) sisteminin sabit bir konumda kalmak için en etkin manevrayı saptayıp gemiyi istenilen yönde hareket ettirilmesine veya bir noktada sabit durmasını sağlayan sistem olarak adlandırıldığının altını çizerek DK yetenekli gemilerin sayısının şu anda 1000’in üzerinde olduğunu ve giderek arttığını vurguladı. 

Seminer, Dr. Öğr. Üyesi Baş Mühendis Mustafa Nuran’ın kapanış konuşması ve konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.

untitled-45-013.jpg

DENİZ HABER AJANSI    

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim