• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü, MÜDEK Akreditasyonu aldı

DEÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü, MÜDEK Akreditasyonu aldı
DEÜ, “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği” bölümleri arasında “ilk defa” MAK tarafından değerlendirmesi yapılan “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (İngilizce) Lisans Programı” MÜDEK akreditasyon sertifikası aldı.

Eğitime başladığı 2005 yılından bu yana denizcilik camiasında Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği alanında eğitimiyle, altyapısıyla Türkiye’nin önde gelen bölümlerinden olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü bir ilke daha imza attı.

Ülkemizde yer alan “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği” bölümleri arasında “ilk defa”  MÜDEK Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) tarafından değerlendirmesi yapılan “Gemi Makineleri işletme Mühendisliği (İngilizce) lisans programı” MÜDEK akreditasyon sertifikası almaya hak kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü böylece EUR-ACE (European Accredited Engineer) Etiketi Sertifikası(EUR-ACE  Bachelor Certificate)’na da sahip oldu.

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş.

MÜDEK, mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınıyor. MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC'de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından bu fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile bağımsız bir platform olarak kurulmuş, 2003 yılında mühendislik programlarının değerlendirmesine başlamış ve 2007 yılında dernekleşmiştir.

MÜDEK, 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi ve 15 Haziran 2011 tarihinden bu yana Washington Accord (WA) üyesi.        

2015 yılından beri MÜDEK çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü, 2019 yılı Nisan ayında gerçekleşen MÜDEK ilk değerlendirme ziyaretini başarı ile tamamladı. Değerlendirmeye gelen yetkililer Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile yaptıkları toplantıda bölümün çalışmaları ve altyapısına ilişkin olumlu görüşlerini iletmişlerdir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi “Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Lisans Programı”na MÜDEK MAK tarafından verilen sertifika ve EUR-ACE etiketi 1 Mayıs 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak. 

deu_1-001.jpgdeu_2-001.jpgdeu_3-001.jpg

deu_4-001.jpg

deu_5-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim