• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi ‘Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği’ gerçekleşti

DEÜ Denizcilik Fakültesi ‘Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği’ gerçekleşti
DEÜ Denizcilik Fakültesi 1999 ve 2009 mezunları, "Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği”nde bu yıl mezun olacak öğrencilerle buluştu. Fakülte öğrencileri, etkinlik sonunda mezunlara plaket takdim ettiler.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden 10 yıl ve 20 yıl önce mezun olan 1999 ve 2009 yılı mezunları mezun olmayı bekleyen 2019 yılında mezun olacak öğrencilerle buluştu.

Her yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFMED) işbirliği ile geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen toplam 80 mezunun  katılımı ile gerçekleşti.

Törende DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar ve DEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci birer açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Erbayraktar, konuşmasında DEFMED olarak geçmişten bugüne her zaman mezun oldukları fakülteye her anlamda destek olduklarını, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle mezunlar arasında ve mezunlar ile öğrenciler arasında birlik, beraberlik, dayanışma bilinci ve ruhunu güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

deu_mezunlar_etkinligi_7.jpg

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının 100. yılının idrak edildiği bu yılın anısına Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne DEFMED olarak bir İnovasyon Laboratuvarı kazandıracaklarını ifade eden Erbayraktar, düzenledikleri etkinliklerle bu Laboratuvarı yılsonuna kadar tamamlamış olacaklarını belirtti.

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Ali Deveci, konuşmasına törene katılan ve mazeretleri dolayısıyla katılamayan tüm 20’nci ve 10’uncu yıl mezunlarını tebrik ederek ve bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde sağlamış olduğu kolaylaştırıcılık rolü ve Fakülteye destek ve katkılarından dolayı DEFMED başkanı Orçun Erbayraktar’a teşekkür ederek başladı.

Okulun “Geleneksel Mezunlar Günü Etkinliği”nin düzenlenişinin ilk olarak 2003 yılında Fakültenin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit tarafından başlatıldığını ve o yıldan bu güne kadar hiç aksatılmadan sürdürüldüğünü dile getiren Deveci, bu tür etkinliklerin öğrenciler ile mezunlar, mezunlar ile Fakülte arasında ilişkilerin ve bağların güçlendirilmesinde ve kurumsal aidiyet duygusunun pekiştirilmesinde çok önemli rolü olduğunu belirtti.

deu_mezunlar_etkinligi_2.jpg

Deveci, bu yılki “Mezunlar Günü Etkinliği”ne Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olup 20’nci ve 10’uncu yılı tamamlayan mezunların katıldığını, gelecek seneden itibaren de Fakültenin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarının mezuniyetlerinin 10’uncu yılını tamamlamış olarak bu etkinliğe katılacaklarını, ardında da Lojistik Yönetimi Bölümü mezunlarının sıraya gireceğine ifade etti.

Deveci, fakültenin her geçen gün hızla gelişmekte olduğunu belirtip bu gelişmeleri kısaca özetleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarından sonra yakın tarihte mezun olacak olan fakülte öğrencileri, önce sırayla mezuniyetlerinin 20’nci yılını dolduran mezunlara sonra da 10’uncu yılını dolduran mezunlara plaketlerini takdim ettiler.

Etkinliğe katılan 1999 ve 2009 mezunları tek tek plaketlerini aldıktan sonra kendilerini yeni mezun olacak öğrencilere tanıtarak tecrübelerini aktarıp tavsiyelerde bulundular.

Keyifli anların ve hoş sohbetlerin gerçekleştirildiği etkinlik, çekilen toplu anı fotoğrafının ardından mezunlar, öğrenciler, öğretim üyeleri ve elemanları arasında paylaşımlarla son buldu.

 

deu_mezunlar_etkinligi_1.jpgdeu_mezunlar_etkinligi_3.jpgdeu_mezunlar_etkinligi_4.jpgdeu_mezunlar_etkinligi_5.jpgdeu_mezunlar_etkinligi_6.jpgdeu_mezunlar_etkinligi_8.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim