• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 17 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri devam ediyor

DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri devam ediyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin düzenlediği 2022 Bahar Kariyer Günleri, “Denizcilik İşletmeleri Alanındaki İstihdam Olanakları” oturumuyla devam etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin 5. oturumunun konusu “Denizyolu Konteyner Taşımacılığı Alanında İstihdam Olanakları” olarak belirlendi.

Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Doç. Dr. Abdullah Açık’ın üstlendiği oturuma COSCO Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öner, Hapag-Lloyd İnsan Kaynakları Müdürü Ayça Oruz ile Kıdemli Müşteri Hizmetleri Müdürü Sena Musa Parıldar, MSC İhracat Müdürü Emel Doğru ve Nora Global Lojistik Key Account İjdan Demir konuk oldular.

Oturum Başkanı Açık, konteyner taşımacılığında yaşanan son gelişmeler ve istatistiksel verilerden bahsettiği açılış konuşmasının ardından katılımcıları tanıtarak oturumu başlattı. Oturumun ilk konuşmacısı Hasan Öner, COSCO Shipping operasyonları hakkında bilgiler içeren video gösteriminin ardından kendi kariyer yolculuğundan bahsetti. Pandemi döneminin konteyner taşımacılığına bazı zorluklar ile birlikte fırsatlar da getirdiğini belirten Öner, sektör hacminin büyümesi ile birlikte insan kaynakları ihtiyacının artacağını vurguladı.

Oturumda ikinci konuşmacı olan Sena Musa Parıldar kendi kariyer geçmişi hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra Hapag-Lloyd global operasyonları hakkında bilgiler içeren sunumu ile konuşmasına devam etti. Daha sonra söz alan Ayça Oruz, Hapag-Lloyd Türkiye yapılanması ve insan kaynakları politikaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Hapag-Lloyd’un çok uluslu çalışma ortamına vurgu yapan Oruz, yabancı dilin öneminden ve yeni mezunlara sağlanan fırsatlardan bahsettikten sonra Hapag Lloyd’u tanıtan video gösterimi ile konuşmasını sonlandırdı.

Oturumun dördüncü konuşmacısı Emel Doğru, kendisini tanıttıktan sonra, MSC Grubu ve Türkiye yapılanması hakkında bilgilendirmede bulundu. MSC Türkiye bünyesinde pek çok üst düzey yöneticinin Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu olduğunu belirten Doğru, katılımcılara mesleklerini sevmeleri, kararlı, özverili ve sabırlı olmaları önerisinde bulundu.

Oturumun son konuşmacısı İjden Demir, Nora Global Lojistik operasyonları hakkında bilgiler içeren sunumu ile konuşmasına başladı. Kendi deneyimleri hakkında da bilgiler veren Demir, Nora Global Lojistik’in Etiyopya ve Cibuti yatırımlarından bahsederek, yurt dışında kariyer hedefleyen yeni mezunlara kapılarının her zaman açık olduğunun altını çizdi. Katılımcılara sosyal olmalarını, alt ve üst dönemleri ile iyi ilişkiler kurmalarını, doğru insanlar ile kendilerine uygun pozisyonda çalışmalarını tavsiye ederek konuşmasını tamamladı.

Oturum, konukların öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından, öğrencilerin konuşmacılara ve oturum başkanına plaket takdimiyle sonlandı.

deu-2-009.jpgdeu-3-009.jpgdeu-5-007.jpgdeu-6-006.jpgdeu-7-006.jpgdeu-8-004.jpgdeu-9-003.jpgdeu-10-003.jpgdeu-11-002.jpgdeu-1-009.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim