• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri devam ediyor

DEÜ Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri devam ediyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin düzenlediği 2022 Bahar Kariyer Günleri, “Liman ve Terminal İşletmeciliği Alanındaki İstihdam Olanakları” oturumuyla devam etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Bahar Kariyer Günleri’nin dördüncü oturumunun konusu “Liman ve Terminal İşletmeciliği Alanındaki İstihdam Olanakları” olarak belirlendi.

Moderatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Prof. Dr. Soner Esmer’in üstlendiği oturuma çeşitli limanlarda görev almış Oğuz Tümiş, TCE EGE Ticaret Müdürü Gül Diril Saraçoğlu, Albayrak Limanı Lojistik Direktörü Harun Öncü ve Grand Bosfor Pazarlama Direktörü Cumhur Güzelçiftçi konuk oldular.

Oturum başkanı Esmer, limancılık sektörünün ve sektördeki kariyer imkanlarının öneminden bahsettiği açılış konuşmasının ardından katılımcıları tanıtarak oturumu başlattı. Oturumun ilk konuşmacısı Oğuz Tümiş, kendi kariyer yolculuğundan bahsederek limancılık sektöründe gerçekleşen işlemler hakkında bilgilendirmede bulundu. Limancılık sektöründe pek çok paydaşın bir arada çalıştığını belirten Tümiş, etkili iletişimin önemini vurgulayarak katılımcılara sabırlı olmalarını, zamanlarını iyi yönetmelerini ve bilgi teknolojileri konusunda kendilerini geliştirmelerini önerdi.

Oturumda ikinci konuşmacı olan Gül Diril Saraçoğlu, 2021 yılında konteyner taşımacılığında gerçekleşen değişimleri anlattığı sunumunda ulaştırma sektörünün pandemi dönemindeki hayati rolünün altını çizdi. Daha sonra TCE EGE Limanı’nın çalışan profilinden bahseden Diril Saraçoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunlarının sıklıkla tercih edildiğini belirterek katılımcılara kariyer planlarında limancılık sektörünü de değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Oturumun üçüncü konuşmacısı Harun Öncü, kendi kariyer geçmişi hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra Albayrak Grubu’nu ve faaliyetlerini tanıtan video gösterimini gerçekleştirdi.   Albayrak Grubu’nun yurtdışı liman yatırımları hakkında bilgilendirmede bulunan Öncü, katılımcılara sektörde yaşanan değişimleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu.

Oturumun son konuşmacısı Cumhur Güzelçiftçi, bölgemizde ve dünyada yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye’nin lojistik açıdan öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Katılımcılara Rusya, Orta Asya ve Çin’de yaşanan gelişmeleri dikkatle takip etmelerini tavsiye eden Güzelçiftçi, sektörde yetişmiş eleman ihtiyacının artacağını belirterek Çince veya Rusça dillerini öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu. İpek Yolu Projesi’nin, demir yolu ve intermodal taşımacılığın önemine değindikten sonra konuşmasını sonlandırdı.

Oturum, konukların öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından, öğrencilerin konuşmacılara ve oturum başkanına plaket takdimiyle sonlandı.

deu-1-008.jpgdeu-2-008.jpgdeu-3-008.jpgdeu-4-007.jpgdeu-5-006.jpgdeu-7-005.jpgdeu-6-005.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim