• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

DEÜ Denizcilik Fakültesi 2022 Bahar Kariyer Günleri başladı

DEÜ Denizcilik Fakültesi 2022 Bahar Kariyer Günleri başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Düzenlediği 2022 Bahar Kariyer Günleri, Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2022 Bahar Kariyer Günleri’nin gerçekleştirilen açılış oturumunda DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan konuk oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama Koordinatörlüğü’nün işbirliği ile düzenlediği 2022 Bahar Kariyer Günleri "Denizcilikte Meslek ve Sivil Toplum Örgütleri ve Kamu Kurumlarındaki İstihdam Olanakları" başlıklı oturumu ile Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda başladı. Oturum Başkanı Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. D. Ali Deveci oldu.

Deveci, oturumu başlatırken pandemi nedeniyle 2 yıldır çevrim içi gerçekleştirilen fakültenin gelenekselleşen kariyer günlerini tekrar yüz yüze gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek öğrencilerin kariyer gelişimleri açısından bu tür etkinliklerin önemine değindi. Deveci, katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra otuma geçildi. 

Oturumda ilk konuşmacı olan DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, konuşmasında DEFMED’in amaç ve faaliyetlerinden bahsetti. Denizcilik sektöründe rekabet avantajı yaratmada en önemli konunun güncel gelişmelerin takibi, bunların doğuracağı ve beraberinde getireceği sonuçların çok iyi bir şekilde gözlenmesi gerektiği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Oturumda ikinci konuşmacı olan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, konuşmasına kendi mesleğinden bahsederek başladı. Öztürk, pandeminin dünya ekonomisi ve deniz ticaretini nasıl etkilediğini özetledikten sonra pandemiyle birlikte görülen gelişmelere değindi.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, konuşmasına başlamadan önce İMEAK DTO Aliağa Şubesi Müdürü Ahmet Orçun Tuncer, İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nin sorumluk alanındaki denizcilik ve limancılık faaliyeterini öğrencilere özetledi.

Adem Şimşek ise, Aliağa limanının ülkemizdeki değerinden ve fonksiyonlarından bahsetti. Kendi şirketinde ve bölgesinde daha çok sayıda DEU Denizcilik Fakültesi mezunu görmek istediğini belirtti.

Oturumun son konuşmacısı İzmir Liman Başkanı Ünal Hakan Atalan, denizcilik sektöründe kariyer gelişimine en çok katkı sağlayan faktörün özellikle fakülte içinde öğrencilik yıllarında kurulup geliştirilmiş olan bağların olduğuna değindi. Ünalan konuşmasında kariyer planlaması, kariyer hedefi ve öğrencilerinin kendilerini tanıyarak gelecek hedeflerine nasıl ulaşabileceklerinden bahsetti.

Oturumun son bölümünde konuşmacılar, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Etkinlik, öğrencilerin katılımcılara plaketlerini sunmalarıyla sona erdi.

deu-1-005.jpgdeu-2-005.jpgdeu-3-005.jpgdeu-4-004.jpgdeu-5-003.jpgdeu-6-003.jpgdeu-7-003.jpgdeu-8-002.jpgdeu-9-001.jpgdeu-10-001.jpg

deu-11-001.jpgdeu-12-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim