• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

'Derneği bu kişilerin eline bırakmayın'

'Derneği bu kişilerin eline bırakmayın'
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nde bayrak devrinin gerçekleşeceği seçimli genel kurul başladı. UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, yönetimden istifa edenleri ağır bir dille suçladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nde bayrak devrinin gerçekleşeceği seçimli genel kurul başladı.

UND'de yeni başkanın belirleneceği seçime tek listeyle girecek olan Çetin Nuhoğlu 2 dönemin ardından tekrar UND koltuğuna oturacak. Bugün yapılacak oylamayla UND'nin yeni dönemdeki başkanı belli olacak.

Yeni başkanını seçmeye hazırlanan UND Genel Kurulu, tüzükte yer alan 2 dönem sınırlamasını kaldırdı.Tüzük değişikliği ile Çetin Nuhoğlu’nun başkan seçilmesi kesinleşti.

Ruhi Engin Özmen'den sert eleştiri

Bu arada bugün toplanan Uluslararası Nakliyeciler Derneği 37. Olağan Genel Kurulu'nda Çetin Nuhoğlu’nun derneğin borçlarını ödeme vaat etmesinin ardından adaylıktan çekilen Başkan Ruhi Engin Özmen de Nuhoğlu’nu destekliyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 37. Olağan Genel Kurulu toplandı. Kısa bir süre önce derneğe ait 4 milyon dolarlık borcu ödemeyi vaat eden Çetin Nuhoğlu’nun bu sözleri üzerine halihazırdaki Başkan Ruhi Engin Özmen de aday olmayarak kendisini destekleyeceğini açıklamıştı. Seçime tek aday Nuhoğlu’nun seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

2 YILDA BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK

Genel Kurulda konuşan Başkan Ruhi Engin Özmen derneğin çıkarları doğrultusunda yeni yönetimi destekleyeceklerini belirtti. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Özmen şunları söyledi: 2 yılda çok önemli işlere imza attık. Başta sürücü davaları olmak üzere, lojistik köyler, yabancı araçların artan pazar payları, zorunlu sigortaların artması gibi konularda pek çok bakanımızla önemli toplantılara imza attık. Pek çok talebimiz Ulaştırma Bakanlığımız tarafından karşılandı. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere Müsteşarımız Sayın Talat Aydın ve ekibine şükranlarımızı sunuyorum. Hatay’dan Suriye’ye yapılan taşımacılığın sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilmesi için Suriye’de en kötü koşulların yaşandığı dönemde dahi elimizden gelen her şeyi yaptık. Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’la sürekli diyalog halinde olduk. Bu sayede İskenderun-Mısır seferleri başlatıldı. Arap Taşımacılar Birliği’yle çok yakın ilişkiler geliştirdik ve mutabakat anlaşması imzaladık. Yeni oluşumumuz olan TOBB-UND Lojistik Yatırım A.Ş.’ye 1 milyon 920 bin TL ödenmiş sermaye olarak kayıtlı para geçirdik. Bu şirket gelecekte UND’nin en karlı yatırım şirketi olacaktır. Araç yüksekliğinde yüzde 2 olan toleransımızı artırma, kış lastiği ve daha birçok operasyonel konudaki haklı taleplerimiz Ulaştırma Bakanlığımız tarafından karşılandı. 1989’da kurulan UND Eğitim Danışmanlık ve Araştırma Merkezi’ni İstanbul’dan sonra ilk kez Mersin ve Antakya’da faaliyete geçirdik. 25 Mayıs 2012’de Tehlikeli Madde Taşımacılığı Eğitimi, 4 Ekim 2012 tarihinde ise Mesleki Yeterlilik için resmen faaliyete başlayan Mersin şubesini gerekli aşamalar tamamlandığında Antakya şubesi izleyecek.

DERNEĞİ BU ÜYELERE BIRAKMAYIN

2 Avrupa Birliği projesiyle; Avusturya, Almanya, Belçika, Ukrayna, İtalya ve Bulgaristan’dan çeşitli kurumlarla halen devam eden ortak proje çalışmalarımız var. Sektörümüzde bazı hizmetlerimizi iyileştirdik. Sigorta alanında; seyahat, sağlık, ferdi kaza, bireysel emeklilik gibi hizmetler gerçekleştirdik. Sayısız dernek ve kuruluşla çok önemli çalışmalar, toplantılar yaptık. Üniversitelerde derneğimizi en iyi şekilde temsil ettik.

Kamuoyunda “Ahlaksız Anlaşma” olarak lanse edilen anlaşma üzerinden bize saldırılar gerçekleşti. Sayın Nuhoğlu’nun 70 milyon dolar tazminat kazandıracağını ve UN Ro-Ro’daki hisseler koruyacağını açıklaması üzerine yönetim olarak aday olmayacağımızı açıkladık. Bu dönemde gördük ki bazı arkadaşlarımız maalesef kendilerine verilen görevi hafife aldılar ve söylediklerimizi dinlemediler, anlamadılar. Derneğin 23 ay boyunca her türlü etkinliğine katılıp her şeye imza atıp son 1 ay “Dernek bizi temsil edemiyor.” diyerek bize cephe alanların yeni yönetimde olmalarına izin vermiyorum. Sizlere de söylüyorum: Derneği bu kişilerin eline bırakmayın. Sayın Nuhoğlu bana İstişare Kurulu Bakanımız olun dedi; ama üzülerek belirtmek isterim ki kendilerinin bu teklifini kabul edemeyeceğim. 2 yıl boyunca beraber çalıştığımız tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni yönetimimizin de derneğimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

SORUNLARI ÇÖZMEYİ BİLDİK

Öte yandan toplantıya katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da geçtiğimiz 10 yılda Türkiye’de taşımacılığın dünya standardının üzerinde seyrettiğini belirterek şunları söyledi: Türkiye dünyadan daha hızlı bir değişim içinde. Ekonomide olumlu yapısal değişiklikler yaşadık. 2003’te 800 civarında uluslar arası nakliyeci varken bugün 2000 civarında 28 bin civarında çekici vardı. Sabah gelmeden baktım ve bugün itibariyle 49.156 öz mal, 10.130 sözleşmeli çekici var. Bugüne kadar sektör temsilcileriyle 150’ye yakın toplantı yaptık. Şoförlerimizin sınır dışına çıktıklarında rahat olabilmeleri için çok şeyler yaptık. İzin belgeleri konusunda sürekli toplantılar yaparak çok olumlu sonuçlar aldık. Bu 10 yıllık sürede; Tamer Bey’le, Ruhi Bey’le, Çetin Bey’le çalıştık. Görüş ayrılıklarımız olsa da sorunlarımızı çözmeyi bildik. Bundan sonra da aynı çizgiyi koruyabileceğimize inanıyorum ve hepinize katkılarınızdan ötürü teşekkür ediyorum.”

 Deniz Haber Ajansı - Tarkan BİRİCİK - Ulaş KIROĞLU

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim