• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

'Denizin Yıldızları' Etkinliği Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti

'Denizin Yıldızları' Etkinliği Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) düzenlenen "Denizin Yıldızları" etkinliği denizcilik sektörünün önde gelen firma ve kurumlarını öğrencilerle bir araya getirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi ve Denizcilik Kulübü tarafından bu sene 5'incisi düzenlenen "Denizin Yıldızları öğrenci Sektör Buluşması" etkinliği Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu'nda gerçekleştirildi. 

Koordinatörlüğünü Gemi Makine İşletme Mühendisliği öğrencisi Lisan Taha Açın yaptığı 5'inci Yıldız Teknik Üniversitesi "Denizin Yıldızları" etkinliğine, denizcilik sektörünün yanı sıra öğrenciler, akademisyenler ve Deniz Harp Okulu mezunu denizciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, bu tür etkinliklerin amacının öğrencilerin sektörle ilgili bilgi ve deneyimlerini artırmak olduğunu dile getirdi.

YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, " 'Sadece derslere girerek mühendis olunmaz' diye bir slogan vardır, dolayısıyla öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel gelişiminin yanında mesleki tecrübe kazanmasına da önem vermekteyiz. Sadece Üniversitedeki eğitim ve stajların yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Sektörün de eğitime katkısını sağlamak için bu tür etkinlikleri düzenlemekteyiz. Böylece sektördeki bilgi ve tecrübenin öğrencilerimize aktarılmasını sağlamaktayız" ifadelerini kullandı.

Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Üst, düzenlenen bu tür etkinliklerin denizcilik sektörünün genç denizcilere henüz öğrencilik aşamasında bir araya gelmeleri ve birbirlerini yakından tanımalarını, sorularını ve sorunlarını ortak zeminde dile getirebilmelerini mümkün kıldığını ifade etti. Üst, konuşmasında etkinliği büyük bir özveriyle gerçekleştiren Gemi ve Denizcilik Kulübü üyesi öğrencilere ve etkinlik sponsorlarına tek tek teşekkür etti. Üst, öğrencilerin etkinlikte aktarılacak önemli bilgilerden önemli fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) Başkanı Feramuz Aşkın ise etkinlikte yaptığı konuşmada, Gemi Makineleri Mühendisliği'nin denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti. Aşkın bu nedenle, eğitim alacak öğrencilerin seviyesinin yüksek olması gerektiğinin altını çizdi. YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nde verilen eğitimin sektörün beklentilerini karşıladığını aktaran Aşkın, Denizcilik sektörü için üniversite-sektör işbirliğinin de önem taşıdığını belirtti.

Etkinlikte Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası, İnce Denizcilik, Bilka Denizcilik, MSC Turkey, Genel Denizcilik, Turkon Holding, Kıran Holding, Chemfleet Denizcilik ve Çebi Denizcilik gibi sektörün önemli firmaların üst düzey yetkilileri katılarak öğrencilerle görüş alışverişinde bulundu. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim