• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

DenizHaber'in öngörüsü gerçekleşti! Binali Yıldırım 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin Başbakanı oluyor

DenizHaber'in öngörüsü gerçekleşti! Binali Yıldırım 65. Cumhuriyet Hükümeti'nin Başbakanı oluyor
Deniz Haber Ajansı'nın haftalar önce twitter'dan duyurduğu öngörüsü gerçekleşti. Binali Yıldırım'ın AKP Genel Başkan Adayı olarak açıklanması ile birlikte gözler 65. Cumhuriyet Hükümeti Kabinesine çevrildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AKP Genel Başkan Adayı olarak açıklanması ile birlikte, gözler 65. Cumhuriyet Hükümeti Kabinesine çevrildi.

Deniz Haber Ajansı'nın resmi twitter hesabından haftalar önce duyurduğu AKP Genel Başkanı ve 65. Cumhuriyet Hükümeti Başbakanı öngörüsü, bugün AKP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama ile teyit edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan ayrılacağını açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yeni Başbakan Adayı olacağı alt perdeden ifade edilirken, Deniz Haber Ajansı resmi twitter hesabından AKP'nin Yeni Genel Başkan Adayının Binali Yıldırım olacağını ve 65. Cumhuriyet Hükümeti'n kuracağını açıklamıştı.

Özellikle kamuoyuna pompalanan "AKP'de 3B'den biri özellikle Bekir Bozdağ ve Berat Albayrak Genel Başkan olacak" haberlerine karşın Deniz Haber Ajansı, resmi twiiter hesabından "AKP'de 3B değil, TEK-B var. O da Binali Yıldırım'dır. Yeni Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım" ifadesini, kullanmıştı.

denizhabertv_bbb.jpg

AKP'DE BEKLENEN OLDU

AKP'nin son genel kurulu öncesi yapılan temayül yoklamalarında İlk sırada Abdullah Gül, İkinci sırada Binali Yıldırım, üçüncü sırada Ahmet Davutoğlu'nun çıkmasıyla birlikte, Abdullah Gül ve Binali Yıldırım'ın ilk iki sırada olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nu tercih edilmişti.

AKP MYK listesi hazırlanırken, Ahmet Davutoğlu'nun listeye müdahale etmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşı çıktığı kulislere yansıyınca, Mustafa Şentop ve Nurettin Canikli'nin Binali Yıldırım'ı aday göstermek için imza topladığı ve 900 ismin imza vererek, Davutoğlu'na karşı Aba altından sopa gösterilmesi sağlandığı kamuoyunda dillendirilmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nurettin Canikli ve Mustafa Şentop'un yaptığı bu operasyona tepki göstererek her iki ismin kabineye girmesini engellemiş ve Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na getirilmesine de kerhen razı olmuştu.

YENİ KABİNENİN YÜZDE 30'U DEĞİŞİR!

Başta Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan olmak üzere, Sema Ramazanoğlu, Bülent Tüfenkçi'nin kabine dışı kalacağı kesinleşirken, Mustafa Şentop ve Nurettin Canikli'nin 65. Cumhuriyet Hükümeti'nde görev alacağı, kulislerde yüksek sesle ifade edilmeye başlandı.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim