• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Denizde 7.2'lik deprem tatbikatı

Denizde 7.2'lik deprem tatbikatı
Afet-2006 Arama ve Kurtarma Tatbikatı devam ediyor. Tatbikatın denizle ilgili kısmında karaya oturarak Sarayburnu’nda yanmaya başlayan gemiye römorkörler müdahale etti
07-09 Kasım 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Afet 2006 Arama ve Kurtarma Tatbikatı devam ediyor. Senaryonun denizle ilgili kısmında deprem nedeniyle bir kuru yük gemisi Sarayburnu’nda karaya oturarak yanmaya başladı, geminin bir kısım personeli denize düşerek yaralandı. Diğer taraftan denizde çevre kirliliği meydana geldi.Tatbikatta karaya oturan gemiyi Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait Gemi Kurtaran gemisi simüle etti.

İstanbulluların korkulu rüyası olan deprem tatbikatının denizde gerçekleştirilen kısmına, Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü,Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Liman Başkanlığı, İstanbul Valiliği İl Sivil Savunma Müdürlüğü, İstanbul Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İBB İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş., İBB Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, MEKE Deniz Temizliği Ltd., Mavi Deniz Çevre Hizmetleri A.Ş.,MARE Deniz Temizlik Hizmetleri A.Ş. birimleri katıldı.

Deprem tatbikatı nedeniyle kuruyük gemisinin karaya oturmasına ilişkin senaryo şöyle gerçekleşti:Geminin karaya oturduğu ihbarının alınması üzerine derhal olay mahalline Kıyı Emniyetine ait  can kurtarma botları, yangın söndürme römorkörleri ve çevre kirliliği ile mücadele ekipleri olay mahalline gönderildi.

Sahil Güvenlik ekiplerince denizde yaralı arama çalışmalarına başlandı ve yaralılar sahil sıhhiye botunda yapılan ilk müdahale akabinde ambulansa  bindirildi.Denize düşen ve su üzerinde görünmeyen yaralıların arama çalışmaları balıkadamlar tarafından gerçekleştirildi. Karaya oturan römorkörde çıkan yangına Kıyı Emniyeti'ne ait FiFi-1 klas römorkörleri müdahale ederek yangını kontrol altına aldılar.. Yangının söndürülmesinin ardından  kara itfaiyesi donanımlı olarak gemiye çıkıp  gemide kalan personeli aramaya başladı.Karaya oturma neticesinde oluşan deniz kirliliğine müdahale yangının kontrol altına alınmasının ardından Kıyı Emniyeti'nin çevre ekibi ve diğer birimler tarafından yapıldı. Gemiden kıyıya sızan yakıtın temizlenmesi için kıyı temizlik ekipleri çalışmalara başladılar toplanan yakıt bertaraf tesislerine gönderildi.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim