• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

‘Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik’ konferansı gerçekleştirildi

‘Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik’ konferansı gerçekleştirildi
“Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik” konferansı, Tuzla’da denizcilik ve gemi inşa eğitimi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferans, yerli ve yabancı katılımcılardan yoğun bir ilgi gördü.

Türkiye Ulusal Ajansı desteği, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe ile Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ’nin koordinatörlüğünde yürütülen “Searching the Extensive Application at Maritime Protocol kısa adıyla SEAMAP” başlıklı Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) projesi kapsamında “Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik” içerikli konferansı, Tuzla’da denizcilik ve gemi inşa eğitimi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Türkiye’den Tuzla Kaymakamlığı, Türk Loydu, İspanya’dan Sea Teach, Polonya’dan Danmar Computers, Romanya’dan Constanta (Köstence) Denizcilik Üniversitesi’nin yer aldığı, LAM Lyonel A. Makzume Şirketler Grubu bünyesinde Kabataş - İstanbul’da Gemiadamı İşe Alım ve Yerleştirme kuruluşu olarak hizmet veren Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ koordinatörlüğünde yürütülen SEAMAP Projesi kapsamında “Denizcilikte Kariyer Fırsatları ve Denizcilik Sektöründe Girişimcilik” içerikli konferansı Tuzla Kaymakamlığı’nın organizasyonu ile yapıldı. 

konferans_2-001.jpg

Etkinlikte proje uzmanları tarafından projenin fikri çıktıları olarak geliştirilen "Denizcilik Kariyer Platformu ve Denizcilik Sektörü için Girişimcilik Eğitimi Materyali"nin  tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Denizcilik ve gemi inşa sektöründen önemli yetkililerin katıldığı etkinlikte tanıtımı yapılan denizcilik kariyer platformu www.see4sea.com, mesleki eğitim ve iş hayatı arasındaki bağlantının güçlendirilmesine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Konferansın sunumunu ve moderatörlüğünü Tuzla Kaymakamlığı’ndan Proje Uzmanı Yalçın Kuzören yaptı. Konferans, yerli ve yabancı katılımcılardan yoğun bir ilgi gördü.

konferans_4.jpg

Konferans, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Türker Poyraz’ın “Hoş geldiniz” konuşması ile başladı. Ardından Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, konuşmasında Türk Loydu’nun ortak olarak yer aldığı SEAMAP projesine katılan tüm ortaklara ve paydaşlara teşekkür etti. Melikoğlu, projenin denizcilik sektörü için önemli etki yarattığından bahsederek gelecekteki işbirliğinin sürmesi temennisiyle sözlerine son verdi.

Konferansta LAM Şirketler Grubu bünyesinde merkezi Kabataş - İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ilk MLC sertifikalı Gemiadamı İşe Alım ve Yerleştirme kuruluşu olarak hizmet veren Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ’nin genel müdür asistanı Duygu Karasu, "Denizcilikte Kariyer Fırsatları" ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

konferans_3.jpg

Sonradan sırasıyla İspanya’dan Sea Teach Genel Müdürü Silja Teege, Köstence Denizcilik Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Alexandru Micu, Türk Loydu Teknik ARGE Müdürü Doğan Öztekin, Tuzla Kaymakamlığı Proje Üretim ve Yönetim Merkezi Birim Yöneticisi Serap Kırdar Kuzören hem kendi kurumlarını tanıtıcı hem de projeye ve proje çıktılarına verdikleri katkılardan bahseden sunularını gerçekleştirdiler.

Proje uzmanı Yalçın Kuzören, SEAMAP projesinin amaçları, fikri çıktıları ve proje süresince yapılan çalışmaları ve faaliyetleri içeren ayrıntılı bir sunu yaptı. Yapılan sunumların ardından katılımcılar ve proje uzmanları ile soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Fuaye alanında gerçekleştirilen ikram ve değerlendirmeden sonra konferans sona erdi.

konferans_1-001.jpgkonferans_7.jpgkonferans_6.jpgkonferans_8.jpgkonferans_9.jpgkonferans_10.jpgkonferans_11.jpg

konferans_12.jpgkonferans_13.jpgkonferans_14.jpgkonferans_15.jpgkonferans_16.jpgkonferans_5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim