• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Denizcilik sektörünün hacmi artıyor

Denizcilik sektörünün hacmi artıyor
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, gerçekleştirilecek yeni projelerle Kemer'in kruvaziyer turizmde Antalya'nın merkezi olabileceğini söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, gerçekleştirilecek yeni projelerle Kemer'in kruvaziyer turizmde Antalya'nın merkezi olabileceğini söyledi.

DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri Kemer Kaymakamı Murat Bulacak ile Belediye Başkanı Mustafa Gül'e denizcilik sektörüne katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Erol, ziyaretlerde Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Mustafa Gül'e deniz turizmi ve denizcilik sektörü hakkında bilgi verdi. Kaymakam Bulacak ve Başkan Gül'e denizcilik sektörüne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Erol, Kemer'deki denizcilerin sorunlarının çözülmesini istedi.

Antalya'da denizcilik sektörünün ticaret hacminin arttığını belirten Erol, Antalya'nın ticaret hacminin 234 milyon dolara ulaştığını söyledi. Erol, "Denizcilik sektöründeki ticaret hacmi artık yaş meyve sebze ihracatına yaklaşmaya başladı. Türk turizminde denizcilik sektörünün payı yüzde 18-20 düzeyine çıkmıştır. Bugün DTO Antalya Şubesinin bin 200 üyesi var. Üye sayımız her yıl artıyor" dedi.

Kruvaziyer turizmin başta Kemer olmak üzere Antalya bölgesi için alternatif turizm olabileceğini ifade eden Erol, şöyle devam etti:

"Antalya kruvaziyer turizmde Home-Port (indi-bindi) limanı ilan edildi. Bu da Antalya turizmi için çok önemli. Home-Port olan bir limana gelen kruvaziyer turist günlük en az 150-170 dolar arasında harcama yapıyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı kruvaziyer turizmde Antalya'yı yatırım programına aldı. Antalya-Alanya, Antalya-Kemer, Demre ve Kaş bölgelerinde kruvaziyer turizm geliştirilebilinir. Kruvaziyer turizmin merkezi neden Antalya veya Kemer olmasın. Antalya ve Kemer bu konuda projeler üretmeli. Belediye olarak destek verilirse denizcilik sektörü Kemer'de daha çok öne çıkar. Kruvaziyer turizm Kemer'de alternatif turizm olabilir."

TURİZM BORSA GİBİ HAREKETLİ

Kemer Kaymakamı Murat Bulacak da yaz dönemlerinde denizcilik sektörünün ilçede hareketli geçtiğini söyledi. İlçedeki turizmi adeta borsaya benzeten Kaymakam Bulacak, her zaman denizcilik sektörüne destek vereceklerini belirterek, "Sektörün sorunlarının çözümü için öncelikle çözüm önerileri dile getirilmeli. Sorunların çözümü için öncelikli bürokratik işlemler hazır hale getirilmeli. Sonrası çözülür. Turizm borsa gibi hareketli. En ufak olumsuzluktan etkileniyor. Çok değişken yapısı olan denizcilik sektöründe mevzuatlar da çok geç çıkmış. Artık düzene girmeye başladı. Sektör temsilcileri bir araya gelsin bütünlük göstersin. İstemeyerekte olsa mevzuat gereği üzdüğümüz olaylarda oluyor. Gönlümüz sıkıntıların az olması. Sektör bir arada olursa sorunlarda daha hızlı çözülür" diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise desteklerinin süreceğini söyledi. Kındılçeşme mevkindeki çekek yerinin imar planına işlenmesi için çalışacakları müjdesini veren Gül, balıkçıların sorunlarını da çözmek için gayret edeceklerini kaydetti. Kemer marinasının önümüzdeki yıllar içinde daha da büyüyeceğini düşündüklerini kaydeden Gül, "İkinci çekek yeri projemiz var. Denizi taşıyarak yeni bir çekek yeri projemiz var. Şu andaki çekek yeri eskiden mezarlıktı. Mezarlar kaldırıldı. Orada sahile discoların taşınması düşünülüyordu. Bizde discoların orman kenarına taşınsın istiyoruz. Günübirlik alan olan çekek yerini imar planında işlemek için çalışmalar yapabiliriz.

Marinanın büyüyeceğini düşünüyoruz. Marinanın yolunu asfalt hale getiriyoruz. Küçükburun mevkisine kruvaziyer gemiler için mendirek yapılabilinir. Ayışığı koyunda deniz dibi tarama yapılmalı diye düşünüyorum. Çünkü o alanda çamurlaşma görülüyor. Bu konuda DTO'dan destek istiyorum. Kemer derin deşarj hattında sıkıntılar var. Kemer'e ve denize sahip çıkmamız lazım."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim