• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi 20.Dönem Mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi 20.Dönem Mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 20. Dönem Mezuniyet Töreni'nde deniz şehitlerine saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Nil Güler tarafından denize çelenk bırakıldı.

125 öğrencinin diplomasını aldığı mezuniyet töreninde konuşan İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Nil Güler, "Fakültemizin genel hedefleri çok kaliteli gemi adamları yetiştirmek, onların ileride lider ve yönetici konumuna gelecek gelişimlerini sağlamak kadar, ülkemize denizcilikte araştırma geliştirme yapabilme kapasitesine sahip mezunlar yetiştirmektir" dedi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Nil Güler konuşmasına şöyle devam etti:
Fakültemizin 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı Mezuniyet Töreninde böylesine seçkin bir topluluğun önünde konuşma yapmak benim için çok anlamlı ve değerli. Öncelikle hepinize hoş geldiniz demek istiyorum.

Sözlerime başlamadan önce 2 gün önce kaybettiğimiz ağabeyimiz, hocamız Kaptan Prof. Dr. Necmettin Akten’e Allahtan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarının ve camiamızın başı sağolsun.

Başta kurucu Başkanımız Kaptan Namık Asena olmak üzere, ki rahatsızlığı nedeniyle aramızda olamadığı için sonsuz sevgilerini ileten kendisine, kurucularımıza, bugünlere kadar emek veren tüm mezunlarımıza müteşekkiriz. Hakkın rahmetine kavuşmuş tüm Deniz Şehitlerimizi, camiamıza emeği geçmiş tüm eski Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerimizi saygıyla anıyorum.

Burada bulunan tüm konukların ve mezun olup, denizlerde şanlı bayrağımızı temsil edecek, değerli kardeşlerimin heyecanına ortak olduğumu bilmelerini isterim. Bugün camiamız iki mutluluğu bir arada yaşıyor. Hepinizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun. Ulu önder Atatürk 1 Temmuz 1924’te şöyle dedi:

Arkadaşlar; En güzel coğrafi konumda ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmalıyız. Denizciliği Türk’ün Milli Ülküsü olarak düşünmeli ve bunu en kısa zamanda başarmalıyız.

Okulumuz uzun yıllar üst düzey sivil profesyonel denizci yetiştiren tek okul olmuştur. Derneğimiz de tıpkı okulumuz gibi, ilk olmanın getirdiği zorluklarla mücadele ederek, bugünlere kadar gelmiş bir Sivil Toplum kuruluşudur.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde öğrenimlerini sürdüren ve bugün burada mezun olacak kardeşlerimiz de, gerek öğrencilik dönemlerinde gerekse mezun olduktan sonra, mesleklerini icra ederken bu gerçeği daima göz önünde bulundurmalı ve Sivil Toplum Kuruluşları bilincini ve sorumluluğunu taşımalıdırlar.

1884 den beri çeşitli zorluklarla eğitimine devam eden okulumuz, çeşitli isimler altında bu güne kadar öncü kimliğini sürdürerek ulusal ve uluslararası denizcilik sektörünün ve denizcilik idaresinin ihtiyacı olan üst düzey insan gücü gereksinimini karşılamaktadır.

Bizler bu güzide okulun mezunları olarak, Dünya denizlerinde Türk Bayrağımızı yıllarca şanla şerefle dalgalandırmayı, ülke denizciliğimize katkı için gerekenleri yapmayı ve sürekli kendimizi geliştirmeyi misyon edindik.

Ülkemizi on yıllarca geri götüren askeri darbelerden, disiplinsizlik bahanesiyle nasibini alan okulumuz 1981 yılında yıllarca eğitim verdiği Ortaköy’deki yerleşkesinden alınıp Tuzla’daki bu kampüse taşınmıştır.

Demokrasimize kast eden darbelerden hesap sorulan bu günün Türkiyesinde er yada geç okulumuza yapılan bu darbedende hesap sorulacaktır.

Değerli genç zabitler, sevgili öğrenciler, o yıllarda her türlü zorluk altında eğitimlerini sürdüren mezunlarımız bugün denizciliğimize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü İ.T.Ü rektörlüğü tarafından altın ve gümüş arı ödülene layık görülmüştür. Sizler tıpkı o abileriniz gibi hiçbir zorluğa karşı boyun eğmeden ve yılmadan Cumhuriyetimize ve Atatürk ilkelerine sahip çıkacaksınız. Bu Türk Denizcisinin duruşudur. Türk denizcisi Atatürkün çizdiği çağdaş medeniyet çizgisine ulaşmıştır.

I.T.Ü Denizcilik Fakültesi Mezunları, hiç bir ayırım gözetmeksizin insanı insan olduğu için seven, dürüstlüğü ile cesaretiyle, çağdaşlığıyla, bilgi ve becerisiyle diğer tüm denizcilere bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada örnek olmaya devam edecektir.

Bu sorumluluk sürekli kendini geliştirmeyi ve çok çalışmayı gerektirir. Bu güne kadar hep en iyi olan okul mezunlarımız. Abi kardeş geleneği ile birlikte bütünlük içerisinde olmuştur. I.T.Ü Denizcilik fakültesi Mezunları bu gücünü birlik ve beraberliğinden almaktadır. Sizlere güvenimiz tamdır. Desteğimiz hep arkanızdadır. Değerli kardeşlerim Pruvanız neta, yolunuz açık olsun…Allah selamet versin....

Mezuniyet törenine çok sayıda öğrencinin ailesi katılırken, veliler çocuklarının fotoğraflarını çekebilmek için birbirleriyle adeta yarıştı.

itu.20120702142003.jpg

itu1.20120702142014.jpg

itu2.20120702142023.jpg

itu3.20120702142032.jpg

itu5.20120702142043.jpg

itu4.20120702142056.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim