• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Denizciler Korosu'ndan ‘Vira Bismillah’ konseri

Denizciler Korosu'ndan ‘Vira Bismillah’ konseri
Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarından oluşan 24 kişilik Denizcilik Korosu, verdiği konserle kulakların pasını sildi. Denizcilerin Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki ‘Vira Bismillah’ adlı ilk konserine katılımcılarda zaman zaman eşlik etti.

Türk denizcilik sektörünün önemli isimleri, Çamlıca Musiki Derneği’yle işbirliği yaparak ilginç bir konsere imza attı. Armatör, işletmeci ya da tersanecilik gibi farklı iş kollarından 24 kişilik Denizcilik Korosu, ilk konserini Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde verirken büyük alkış aldılar.

Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarının ne kadar renkli bir hayat sürdüklerini ve yaşamın her alanında başarıyla var olduklarının kanıtı konser, kulakların pasını sildi.

Metin Kalkavan, İlker Meşe, Erbil Özkaya, Alev Tunç, Rasim Akar, Levent Karaçelik, Koray Karagöz, Deniz Eraydın, Erkan Dereli gibi isimlerin başını çektiği denizcilik korosunun yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü çalışmalar konserle taçlandı.

Çamlıca Musiki Derneği’nden Ayhan Haksal şefliğinde ilk konserlerine çıkan denizciler Türk sanat müziğinin en güzel örneklerini seslendirdi. Oya Haksal’ın sunumuyla sahneye çıkan denizcilerin “Vira Bismillah” adlı ilk konserinde dinleyicilerinde şarkılara eşlik ettiği görüldü.

denizcilik_korosu_19.jpg

SALON BERABER VE SOLO ŞARKILARLA ŞENLENDİ

Konserin ilk bölümünde Melike Balıkçı, Meral – Gökhan Divan, Pınar Tokatlıoğlu, Erbil Özkaya, Ayça Özdemir, Melisa – Deniz Eraydın, Nazmiye Aksoy, Mualla Kalkavan, Rasim Akar ve Alev Tunç koro eşliğinde solist oldu. İkinci bölümde ise Metin Kalkavan, Koray Karagöz, Tuğrul Oğuz, Serap Kılıçkıran, Erkan Dereli, Leyla Akar, İlker Meşe, Levent Karaçelik, Işık – Metin Kalkavan ve İlker Özyıldız solo olarak sahne aldı.

denizcilik_korosu_16.jpg

TSM’NİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ SESLENDİRİLDİ

Sanatçılara, kemanda Özgür Koban ve Serdar Haksal ile birlikte, viyolada Tarık Kemancı, kanunda Alper Akaryıldız, klarnette Tanju Erol, tamburda Gökhan Filizman, kemençede Fikret Alpçelik’in bulunduğu 15 saz sanatçısı eşlik etti.

Kaptan Alev Tunç’un ‘Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel Ne Olursun’, gemi makine mühendisi ve DEFAV Başkanı İlker Meşe’nin ‘Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgarına’, deniz işletmecisi Levent Karaçelik’in ‘Gölgesinde Mevsimler Boyu Oturduğumuz’, Kaptan Erbil Özkaya’nın ‘Güzel Bir Göz Beni Attı Bu Derin Sevdaya’, Melisa ve Deniz Eraydın’ın ‘Hatırla Ey Peri O Mesud Geceyi’ ve armatör Metin Kalkavan’ın ‘Böyle mi Esecekti Son Günümde Bu Rüzgar’ girişli Türk sanat müziği örnekleri büyük alkış aldı.

denizcilik_korosu_21.jpgdenizcilik_korosu_41.jpgdenizcilik_korosu_7.jpg

denizcilik_korosu_22.jpgdenizcilik_korosu_20.jpgdenizcilik_korosu_28.jpgdenizcilik_korosu_39.jpg

galeri-014.jpg

DENİZ HABER AJANSI     

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yorum
20 Haziran 2019 Perşembe 19:33
19:33
süper
176.239.153.86
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim