• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, 9 deniz temizlik firmasının yetki belgesini iptal etti

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, 9 deniz temizlik firmasının yetki belgesini iptal etti
Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale eden 9 firmanın yetki belgesini iptal etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, Deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale eden ve Bakanlıktan yetki alan 12 firmadan, 9'unun yetki belgesini iptal etti.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz imzasıyla muhataplarına gönderilen yazıda, "Son zamanlarda yapılan denetimler ve yaşanılan kirlilik olaylarında acil müdahale firmalarının eksikliklerinin bulunduğu belirtilerek, kirliliklere etkin bir müdahale sisteminin işletilebilmesi için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ve Bu kapsamda, Deniz çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Görevini üslenen firmalardan dokuzunun yetki belgesinin iptal edildiği" kaydedildi.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz imzasıyla yayınlanan resmi yazıda, üç firmanın yetkisinin devam ettiği belirtildi.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz imzasıyla yayınlanan resmi yazı aynen şöyle;

"Bilindiği üzere, Deniz çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Görevi Verilebilecek Şirket/Kurum/Kuruluşların Seçimine ve Yetki Belgesi Bulunan Şirket/Kurum/Kuruluşlar ile Kıyı Tesislerinin Çalışma Usullerine İlişkin Tebliğ (2009/4) kapsamında Bakanlığımız tarafından denetimler yapılmaktadır.

Son zamanlarda yapılan denetimler ve yaşanılan kirlilik olaylarında acil müdahale firmalarının eksikliklerinin bulunduğu, ülkemizdeki kirliliklere etkin bir müdahale sisteminin işletilebilmesi için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu görülmüştür.

Bu kapsamda, Deniz çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Görevi Verilebilecek Şirket/Kurum/Kuruluşların Seçimine ve Yetki Belgesi Bulunan Şirket/Kurum/Kuruluşlar ile Kıyı Tesislerinin Çalışma Usullerine İlişkin Tebliğin (2009/4) 13 üncü maddesi 2 nci fıkrası gereği dağıtım listesinde yer almayan üç firma hariç diğer firmaların yetkileri iptal edilmiştir.

Bu itibarla; idare tarafından bulunan eksikliklerin tamamlanması ve idare tarafından bir düzenleme yapılıncaya kadar dağıtım listesindeki acil müdahale şirket/kurum/kuruluşların verdiği hizmetlerin devam etmesi ve bu kapsamda kıyı tesisleri ile sözleşmeler yapabilmeleri uygun görülmüştür.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Hızırreis Deniz

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü"

LİSANSI İPTAL EDİLEN FİRMALAR

BOTAŞ Boru Hatları A.Ş.

MARE Deniz Temizlik Hizmetleri A.Ş.

MARTI Çevre Hizmetleri Ltd. Şti.

ARAS  Deniz İnşaat A.Ş.

BAŞARAN Gemi Onarım Mühendislik Ltd. Şti.

MOST ARMADA SANMAR Ortaklığı

NRC Çevre Koruma Atık Yönetimi A.Ş.

MEKE Atık Toplama ve Deniz Temizliği A.Ş.

MED MARİNE Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri A.Ş.

LİSANSI DEVAM EDEN FİRMALAR

ARPAŞ

GİSAŞ

UZMAR

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
KEMAL REİSOĞLU
17 Şubat 2017 Cuma 12:46
12:46
ARPAŞ DENİZ KİRLİLİĞİ VE ACİL MÜDAHALEDE ÇOK İYİ BİR FİRMADIR.
213.74.134.82
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim