• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Deniz ulaşımı durma noktasına geldi

Deniz ulaşımı durma noktasına geldi
Marmara'nın batısı ve kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Kötü hava koşulları nedeniyle İDO seferlerinin tamamı neredeyse iptal edildi

Marmara'nın batısı ve kıyı Ege ile Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Kötü hava koşulları nedeniyle İDO seferlerinin tamamı neredeyse iptal edildi. Balıkesir'de ise kuvvetli yağış nedeniyle bir kadın sele kapılarak hayatını kaybetti.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saatte 50 ila 70 kuvvetinde lodos fırtınası ile İzmir'in kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Muğla, Antalya ve doğusu, öğle saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay kıyı kesimleri, akşam saatlerinde ise İç Anadolu bölgesinin doğusu ile Amasya, Tokat ve Çorum'da sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli, Sakarya, Muğla, Antalya ve doğusu, Adana, Osmaniye ve Hatay kıyı kesimleri, İç Anadolu bölgesinin doğusu ile Amasya, Tokat ve Çorum'da yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında akşamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İDO SEFERLERİ İPTAL

Kötü hava koşulları nedeniyle bazı İDO seferleri iptal edildi. İşte iptal edilen seferler.

Bakırköy - Yenikapı - Kadiköy - Bostancı Hattı
Bostancı - Kabataş Hattı
Boğaz Hattı
Avcılar Seferleri
Maltepe Seferleri

SEL CAN ALDI

Edremit Körfezi'nde etkili olan kuvvetli  yağış nedeniyle oluşan sele kapılan bir kadın öldü. Balıkesir'in bazı ilçeleri gece boyunca kuvvetli yağışın etkisinde kaldı.  Özellikle Edremit Körfezi'ndeki yağışlar, büyük çaplı hasarlara ve can kaybına  yol açtı.

Yağışla oluşan sel yüzünden Burhaniye'de birçok evi su bastı. Öğretmenler  Mahallesi'nde oturan Kadriye Çakır (73), bahçe duvarının yıkılması üzerine  evinden çıkınca, sele kapıldı.

Uzun süre aranan Çakır'ın, aynı mahallede ağaca takılmış şekilde cesedi  bulundu. Arama çalışmalarını Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı  Fikret Akova da yakından takip etti.
 
EVLERİ SU BASTI
        
Yağış nedeniyle, Edremit'in birçok mahallesi su baskınlarıyla karşı  karşıya kaldı. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, cadde ve sokaklar adeta göle  döndü.

Birçok sürücü de yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.
        
ÇANAKKALE'DE HAYA FELÇ OLDU

Çanakkale'deki kuvvetli yağış ve fırtına,  yaşamı olumsuz etkiledi.Yağışla birlikte etkili olan lodos nedeniyle, Çanakkale Boğazı her iki  yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı. Gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi  girişlerinde bekletiliyor.

Öte yandan, kuvvetli yağış Eceabat ilçesinde taşkınlara neden oldu. Bazı  caddeler yağmur suları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

Belediye ekipleri, vidanjör ve iş makineleri yardımıyla tıkanan rögarları  açıp, caddelerde yeniden ulaşımı sağladı.İlçede kısa süreli elektrik kesintisi de yaşandı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim