• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

Deniz turizminin rotası, İzmir'de çizilecek

Deniz turizminin rotası, İzmir'de çizilecek
Ülkemiz turizminin en hızlı büyüyen bölümü olan deniz turizminde 2017 yılı ve gelecek sezonların yol haritası İzmir’de çizilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinesinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ev sahipliğinde 15-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan “Deniz Turizmi Çalıştayı”, Bakanlık yetkilileri ile deniz turizmi sektörünün temsilcilerini bir araya getirecek.

Kaya İzmir Thermal & Convention Otel Venüs Salonu’nda başlayacak çalıştaya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, UDHB Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, deniz turizminin ve denizcilik sektörünün yetkilileri katılacak.

Deniz Turizmi Çalıştayı kapsamında kruvaziyer turizmi, deniz turizmi mevzuatı, teşvik ve destekler, tanıtım ve pazarlama konularında oturumlar düzenlenecek. Deniz turizmi işletmeciliği oturumunda ise çekek yerleri, yat, günübirlik gezi tekneleri, yüzer restoran, su üstü aktiviteleri ve dalış turizmi işletmeciliği konuları ele alınacak.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, küresel ve bölgesel negatif gelişmelerden dolayı Türkiye turizminin 2016 sezonunu kayıp ile kapattığını belirterek, 2017 sezonu için de olumlu sinyaller gelmediğini söyledi. Öztürk, “Bu negatif durum karşısında kendimizi suyun akışına bırakmaya hakkımız yok. Moralimizi bozmadan ülkemizin geleceğine inanarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu zor dönemde atılacak en küçük adımın çok önemli farklar yaratacağına inanıyoruz. Çalıştayda alınacak kararlar sezon öncesi deniz turizmi işletmecilerine büyük moral kazandıracaktır. Bu çalıştaya verdikleri destek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu’nun eşsiz doğası, tarihi zenginliği, birbirinden güzel koyları ile dünyanın önde gelen uğrak noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti: “Ülkemiz turizmi artık deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Ancak hedeflerimizin çok gerisindeyiz. Katma değeri yükseltmek, ülkemize daha fazla gelir kazandırmak için deniz turizmine ağırlık vermek zorundayız. Üç yanı denizle çevrili ve her biri en kaliteli hizmeti veren deniz turizmi tesislerine sahip bir ülke için 7 milyar dolarlık deniz turizmi geliri yeterli değildir. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin Ayvalık’tan Didim’e uzanan sorumluluk sahasında, 29 sualtı sporları, 95 su üstü sporları tesisi, 194 günübirlik gezi teknesi, 61 turizm belgeli ticari yat, 8 marina ve 4 kruvaziyer limanı faaliyet gösteriyor. Yine mavi bayraklı 79 plaj, 7 marina var. Çeşme Alaçatı’daki sörf tesisleri sayesinde havadan para kazanıyoruz. Aynı potansiyele sahip Urla, Çesmealtı, Dikili ve Ayvalık, Alaçatı'yı takip ediyor. Karaburun, Dikili, Kuşadası, Çeşme, Foça’nın mavi derinlikleri, dalış turizmi için çekim merkezi oluyor. Günübirlik tekne turları, her yıl 1.5 milyon turiste hitap eder hale geldi. Bu potansiyeli ülkemiz turizmi için güce dönüştürmeliyiz”.

Çalıştayda deniz turizminin her bir dalını ayrı ayrı ele alıp, destek ve teşvik mekanizmalarını konuşacaklarını belirten Öztürk, “Bu organizasyon sayesinde hedeflerimize nokta atışı yapacağımıza ve çalıştaydan çıkan sonuçların ülkemiz deniz turizminin yolunu açacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

calistay_buyuk.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim