• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Deniz terörüne karşı 13 ülke birleşti

Deniz terörüne karşı 13 ülke birleşti
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin savaş gemileri ve deniz unsurlarının katıldığı AMAN-13 Tatbikatı Hint Okyanusu'nda yapıldı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkenin savaş gemileri ve deniz unsurlarının katıldığı AMAN-13 Tatbikatı Hint Okyanusu'nda yapıldı.

Pakistan karasularında gerçekleştirilen tatbikatla deniz yollarını ve ticareti tehdit eden deniz haydutları ile teröristlere karşı mücadele, deniz birliklerinin operasyonel kabiliyeti, bölgesel işbirliği ve deniz emniyetinin sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.

DEV TATBİKATA DEV KATILIM

Pakistan Donanması'ndan Oramiral Nevid Ahmed Rızvi'nin katılımcı ve gözlemci ülke temsilcilerine yönelik bilgilendirmenin ardından başlayan AMAN-13 Tatbikatı'na ev sahibi Pakistan, Türkiye, ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Sri Lanka, Malezya, Japonya, Endonezya, İtalya, Çin, Bangladeş ve Avustralya donanmasından savaş gemileri ve deniz unsurları yer aldı. Türkiye tatbikata F-496 Gökova Firkateyni'yle katıldı.

GERÇEK MERMİLER KULLANILDI

Tatbikatta, deniz terörüne karşı koymak için yapılacak askeri harekatlar, helikopter ve hücumbotlarla çıkarma, seyir halinde gemiden gemiye yakıt ikmali, gerçek mermilerin kullanıldığı hedef imhasıyla deniz birliklerine ait helikopter ve uçak geçişleri icra edildi.

Dört gün süren ve son günü medyaya açık olan AMAN-13 Tatbikatı, katılımcı ülkelerin savaş gemilerinin resmi geçit töreniyle sona erdi.

AMAN-13 Tatbikatında, Azerbaycan, Bahreyn, Brezilya, Kanada, Mısır, Almanya, Ürdün, Myanmar, Brunei,Nijerya, Kuzey Sudan, Umman, Polonya, Rusya, Katar, Sudi Arabistan, Güney Kore, Türkmenistan ve Ukrayna gözlemci statüsünde temsil edildi.

ORAMİRAL BİLGEL'E DEVLET NİŞANI

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla 3 Mart'ta Pakistan'a gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, AMAN-13 Tatbikatı'nın son gününü Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Asıf Sandila ile izledi.

Tatbikat kapsamında düzenlenen 5. Uluslararası Deniz Konferansının onur konuğu olan Oramiral Bilgel konferansta bir sunum yaptı. Tatbikatın ardından Oramiral Bilgel'e, Pakistan'ın saygın devlet nişanlarından İmtiyaz Madalyası takdim edildi.

okyanus_tatbikat.jpg

okyanus_tatbikat1.jpg

okyanus_tatbikat2.jpg

okyanus_tatbikat3.jpg

okyanus_tatbikat4.jpg

okyanus_tatbikat5.jpg

okyanus_tatbikat6.jpg

okyanus_tatbikat7.jpg

okyanus_tatbikat8.jpg

okyanus_tatbikat9.jpg

okyanus_tatbikat10.jpg

okyanus_tatbikat11.jpg

okyanus_tatbikat12.jpg

okyanus_tatbikat13.jpg

okyanus_tatbikat14.jpg

okyanus_tatbikat15.jpg

okyanus_tatbikat16.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim