• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Deniz taşımacılığı liderleri deniz temizliğinde birleşiyor

Deniz taşımacılığı liderleri deniz temizliğinde birleşiyor
Deniz taşımacılığı liderleri, resmen başlatılan kirlilik haritalama girişimi olan Eyesea'ya verdiği destekte birleşti.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Eyesea, geliştirdiği teknolojiyi kullanarak destek veren denizcilerinden, armatörlerden, yöneticilerden ve denizcilik profesyonellerinden gelen verileri toplayıp bu verileri işlemek amacıyla kuruldu.

Elde edilen veriler, hükümetlere, temizlik gruplarına, araştırmacılara, yerel makamlara ve diğer paydaşlara ücretsiz olarak sunulacak ayrıntılı haritalar ve çizelgeler oluşturmak için kullanılacak. Böylece hedeflenen temizlik aktivitelerinin gerçekleştirilmesine ve politik kararlarının kanıtlara dayalı olarak alınmasına olanak sağlayacak.

Eyesea'nın kurucusu Graeme Somerville-Ryan, "Gemicilik camiasının tam desteğiyle Eyesea'nın küresel deniz kirliliği konusunda bir çok şeyi kökten değiştireceğine inanıyoruz" dedi.

Somerville-Ryan, ''Hedeflediğimiz çözüm, okyanus kirliliğinin ilk küresel veritabanını oluşturmak. Zaman içinde kirlilik modelleri belirlencek ve izlenecek. Bu haritalar vasıtasıyla sektör, denizde kirliliği önlemek amacıyla kaynaklara ve politikalara daha fazla odaklanabilecek.” dedi.

Yaklaşık 60 ticari gemi ve bir dizi süperyat şu anda Eyesea uygulamasının beta sürümünün deniz denemelerine hazırlanıyor.

Eyesea raporlama aracı, denizcilerin fotoğraf çekerek ve söz konusu kirlilik türünü sınıflandırarak deniz kirliliği hakkında veri toplamasına ve sunmasına olanak tanıyor. Bu girdiler Eyesea'nın ayrıntılı okyanus haritaları oluşturmasını sağlamak için kapsamlı bir kirlilik veritabanına dahil edilmeden önce otomatik olarak GPS ile lokasyon belirleniyor, kaynak anonimleştiriliyor ve inceleniyor.

Somerville-Ryan, "Deniz kirliliği sorununa baktığımızda, sorunla ilgili çok az küresel veri olduğunu gördük. Neler olduğunu ve nerede olduğunu tam olarak bilmiyorsak, kirlilik sorununu çözmenin imkansız olacağına arar kıldık. Eyesea'nın verileri ve oluşturduğu haritalar, çevre liderlerini eyleme geçirecek ve bu eylemleri deneysel kanıtlarla destekleyecek." ifadelerini kullandı.

MPC Capital yönetim kurulu üyesi ve Eyesea'nın ilk başkanı Ignace Van Meenen şunları söyledi:

"Bir endüstri olarak, çevreyi korumak söz konusu olduğunda sunabileceğimiz çok şey var. Ancak şimdiye kadar, deniz taşımacılığı destekli çok az girişim var. Eyesea, okyanusun temizliği için eşsiz bir fırsattır. Daha önce böyle bir şey görmemiştik."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim