• BIST 11018.34
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.7332
  • Euro 55.7378
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 16 °C

Deniz Kuvvetleri'nde bir ilk gerçekleşti

Deniz Kuvvetleri'nde bir ilk gerçekleşti
Bülent Bostanoğlu, koramiral seviyesinde girdiği toplantı salonunda terfi edip oramiral oldu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda 3 gündür devam eden YAŞ Toplantısı bugün sona erdi ve toplantıda alınan kararlar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunuldu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı YAŞ Kararlarını Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever açıkladı ve "Cumhurbaşkanımız YAŞ kararlarını onayladı. Kuvvet komutanlıklarına ilişkin atamalarda onaylandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Koramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Servet Yörük atandı" dedi.

KOR.'DU OR. OLDU, ARDINDA DA DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI...

3 gün süren YAŞ toplantılarına damga vuran ise Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu oldu, çünkü ilk kez bir koramiral YAŞ toplantısına katıldı. Bostanoğlu, koramiral seviyesinde girdiği toplantı salonunda terfi edip oramiral oldu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NDA BİR İLK

Bu kararla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarihinde ilk kez bir Koramiral, Donanma Komutanlığı yapmadan doğrudan kuvvet komutanı oldu.

GÜNER İSTİFA EDİNCE ORAMİRAL KALMADI

1949 yılından bu yana Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan 24 isim, Oramiral olduktan sonra 2 yıl süreyle Donanma Komutanlığı yapmış ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştı. Bu yıl ise Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifası nedeniyle denizde Oramiral kalmadı, Koramiral Bostanoğlu Or rütbesine yükselince, doğrudan Deniz Kuvvetlerinin başına geçti.

RECEP BÜLENT BOSTANOĞLU KİMDİR?

YAŞ toplantısında önce orgeneralliğe ardından da Deniz Kuvvetleri komutanlığı'na atanan Recep Bülent Bostanoğlu 1953 yılında Zonguldak'ta doğdu. 1973 yılında deniz harp okulundan, 1974 yılında güverte sınıf okulundan mezun oldu.

1980 yılına kadar Deniz Kuvvetlerine bağlı çeşitli gemilerde muhabere subaylığı, harekât merkezi subaylığı ve seyir harekât subaylığı yapan Oramiral Bostanoğlu, 1982 yılında Deniz Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından Kurmay Subay olarak; TCG Anıttepe Seyir Harekât Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Eğitim Dairede NATO Proje Subaylığı, TCG Savaştepe II nci komutanlığı ve komutanlığı, TCG Muavenet Komutanlığı, Donanma Komutanlığında Plan ve Teşkilat Şube Müdürlüğü, Atina Deniz Ataşeliği, 4'üncü Muhrip Filotillası Komodorluğu ve Donanma Komutanlığında Harekât Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2000 yılında Tuğamiralliğe terfi etti. Tuğamiral rütbesi ile genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanlığı, Refakat ve Karakol Filosu Komutanlığı ile Güney Görev Grup Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2004 yılında Tümamiralliğe terfi etti. Tümamiral rütbesi ile Deniz Harp Akademisi Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanlığı, Harp Filosu ve Kuzey Görev Grup Komutanlığı ile Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında Koramiralliğe terfi etti. Koramiral rütbesi ile Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olmak üzere oramiralliğe terfi etti ve Deniz kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı.

İngilizce bilen Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu bir çocuk babası.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim